Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-debut på tryne

Mari Bjørgen falt og endte til slutt på 51. plass - 7.03 bak vinneren Belmondo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Forferdelig kjedelig. Jeg hadde ingen sjanse til å styre unna løperen som falt foran meg og endte i løssnøen, sa en skuffet Bjørgen til NTB.

- Jeg kom skikkelig på etterskudd og måtte mase for å finne en brukbar rytme. På førsterunden ble jeg så stiv at jeg hadde lyst til å bryte hele veien. Men jeg fullførte, og det er jeg mest fornøyd med i dag.

Bjørgen endte femte sist av de 55 løperne som fullførte 15-kilometeren. På andrerunden kom hun litt til hektene igjen og karet seg til mål. På et vis.

- Løpet var ødelagt før det kom skikkelig i gang for min del. Jeg hadde forhåpninger om å være med et stykke, men det så ut til å gå så fort der framme at jeg neppe ville klart det særlig lenge uansett, mente Bjørgen.

- Hun skal ha stor ros for at hun ikke ga opp og brøt. Det er utrolig vanskelig psykisk å pine seg rundt en slik løype hvis du ikke har en sjanse i havet. Marit viste at hun er tøff, tross alt, sa landslagstrener Svein Tore Samdal til NTB.

(NTB)

Hele Norges coronakart