Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-debut uten følelese

Vibeke Skofterud måtte slippe feltet tidlig og fullførte til 29. plass. Uten følelse i beina, men med håp om klar bedring senere i lekene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg hadde ikke følelse i beina, men det er ingen unnskyldning. De nye støvlene er ikke bra, jeg mister følelsen uten å stramme til i det hele tatt. Det skal jeg gjøre noe med, sa 21-åringen til NTB etter målpassering på åpningsdistansen 15 km fellesstart i Soldier Hollow.

OL-løypene er knallharde, og da feltet med de beste skøytet unna, hadde hun ingen sjanse til å henge med.

- Jeg gjorde egentlig ikke noe forsøk på å følge, for jeg kjente at jeg ikke hadde krefter nok. Plasseringen min isolert sett er jeg passe bra fornøyd med, det viktigste var likevel gjennomkjøringen. Jeg trengte et løp for å finne tilbake til formen, fortsatte Østfold-jenta.

Hun skulle starte fornuftig, en sprekk i 1800 meters høyde er jevngodt med ødelagt løp. Derfor fikk Stefania Belmondo og russerne kjøre løpet som de ville.

- Jeg fikk aldri opp dampen skikkelig, det gikk i en jevn dur hele veien. Men jeg trengte dette, og skal bli bedre enn 29 neste gang.

(NTB)

Hele Norges coronakart