DØD: David Torrence. Foto: Rob Schumacher-USA TODAY Sports
DØD: David Torrence. Foto: Rob Schumacher-USA TODAY SportsVis mer

David Torrence:

OL-deltaker i friidrett funnet død

Funnet i svømmebasseng.

Henrik Ingebrigtsen reagerte tirsdag med sorg på beskjeden om at den peruansk-amerikanske friidrettsprofilen David Torrence er død.

Torrence, OL-deltaker under sommerlekene i Rio i fjor, ble mandag funnet død i et svømmebasseng i den amerikanske delstaten Arizona.

– Jeg kan ikke tro at David Torrence er borte. Han var en stor løper og en enda bedre person. Et stort tap for løpermiljøet. Vi kommer til å savne deg, kamerat, skriver Henrik Ingebrigtsen på sin Instagram-konto tirsdag morgen.

Torrence er et velkjent og aktet navn i amerikansk friidrett. Han har blant annet den nasjonale rekorden på 1000 meter. Foran fjorårets OL i Rio byttet han statsborgerskap, konkurrerte for Peru og løp seg til finaleplass på 5000 meter.

Mandag ble 31-åringen funnet død i amerikanske Scottsdale. Friidrettsprofilen kom til byen for å trene for bare noen uker siden.

Ansatte ved treningskomplekset der Torrence oppholdt seg skal ifølge nyhetsbyrået AP ha tilkalt nødetatene i morgentimene mandag etter å ha sett en livløs person på bunnen av svømmebassenget.

Brannmannskaper var raskt på plass, og Torrence ble erklært død på stedet.

Politiet etterforsker dødsfallet, men opplyser at det ikke er noen tegn til at Torrence er utsatt for noe kriminelt.

31-åringen ble født i Japan, men flyttet tidlig til California.

(NTB)