ULOVLIG SPILL: Det er mistanker om at OL-deltakere har deltatt i ulovlige pengespill, blant annet på at Lauren Jackson skulle bli australsk flaggbærer. Foto: SCANPIX/AFP/POOL / FABRIZIO BENSCH
ULOVLIG SPILL: Det er mistanker om at OL-deltakere har deltatt i ulovlige pengespill, blant annet på at Lauren Jackson skulle bli australsk flaggbærer. Foto: SCANPIX/AFP/POOL / FABRIZIO BENSCHVis mer

OL-deltaker mistenkt for å ha tippet på motstander

Ire mistenkt for ulovlig spill.

Irlands OL-komité gransker påstander om at en irsk OL-utøver har veddet penger på en konkurrent i et konkurranse han selv deltok i.

Utøveren er ikke navngitt, men OL-komiteen har fått et anonymt tips om at vedkommende plasserte to veddemål på en konkurrent i sin idrett før lekene.

Irlands OL-president Pat Hickey, som nylig ble valgt inn i IOK-styret, sier at det vil medføre «strenge sanksjoner» dersom påstandene viser seg å stemme.

Ifølge Irish Independent ble veddemålene inngått dagen før konkurransen, og utøveren vent. Ifølge avisen ble det utbetalt 3600 euro i kontanter etter veddemålet.

IOK har lovet å slå hardt ned på ulovlig gambling under OL og har etablert et kontrollorgan som skal følge med på spillmønster. Det er forbudt for OL-deltakere å vedde penger på OL-øvelser.

Fredag sa IOK-president Jacques Rogge at han er skuffet over å høre at australske deltakere skal ha satt penger på hvem som ble deres flaggbærer under innmarsjen. Oddsen på basketballspiller Lauren Jackson falt helt til bunns kort tid før det ble offentliggjort at hun skulle bære flagget.

Australias delegasjonsleder Nick Green sier at det er forbud mot deltakelse i pengespill i laget.

(NTB)