OL-drama: - Northug dropper Planica

Det melder Adresseavisen.

SYK: Petter Northug går ikke renn til helga. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SYK: Petter Northug går ikke renn til helga. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Adresseavisen skriver tirsdag kveld at Petter Northug fortsatt er syk og ikke skal delta i verdenscupen i Planica til helga. Dermed henger OL i en tynn tråd.

- Torsdag går flyet. Og det er uten Northug, skriver avisa.

Trønderen har hatt en elendig sesong. Men de siste ukene ble det meislet ut en plan for hvordan han skulle komme seg til OL. Først skulle han gå NM på Gåsbu i helga, deretter verdenscupen i slovenske Planica.

Men rett før NM ble han forkjølet. Han skal fortsatt ikke være frisk. Verdenscupen i Planica skulle være et uttaksrenn for løperne som ennå ikke er tatt ut til mesterskapet i Sør-Korea.

Nå ser det virkelig dramatisk ut for 32-åringen som fra før har to OL-gull. Adresseavisen slår allerede fast at OL-plassen ryker. Men han kan bli tatt ut på skjønn, utifra signaler som er blitt gitt tidligere.

Hvis Northug ikke kommer til OL, er spørsmålet om han også er ferdig som skiløper:

- Jeg frykter dette betyr over og ut for det eventyret Petter Northug har skapt etter at han slo gjennom under NM på Kongsberg i 2006, skriver Adresseavisens kommentator, Birger Løfaldi.

Han fortsetter:

- Jeg håper virkelig han velger å prøve en ny sesong, men jeg er i sterk tvil om motivasjonen er på plass. For Northug har faktisk ikke mer å bevise.

Skiløperen er inne i sin andre sesong der han ikke lykkes. I fjor ble det sagt at han trente feil etter et høydeopphold. Denne sesongen har han rett og slett ikke lyktes.

- Marerittbeskjeden. Petter Northug er syk, skriver den svenske avisa Expressen, som også slår saken stort opp tirsdag kveld.

OL starter i begynnelsen av februar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer