OL-drama. Likevel klar

Padleren Lars Magne Ullvang er OL-klar. Franskmannen som slo ham i kvalifiseringen torsdag, hadde ikke lov til å stille, opplyser sportssjef Eirik Verås Larsen.

OL-KLAR: Lars Magne Ullvang. Foto: NTB
OL-KLAR: Lars Magne Ullvang. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Guillaume Burger slo Ullvang med 28 hundredeler i kvalifiseringen i ungarske Szeged.

- De hadde ikke lov til å stille på distansen. Det ble ikke oppdaget før start, sier Verås Larsen til NTB omkring 20 minutter etter at Ullvang fikk den utrolige beskjeden.

Han opplyser at han har vært i kontakt med det internasjonale forbundet (ICF) som bekrefter at det er gjort en feil.

Larsen forteller om et følelsesladd øyeblikk med Ullvang på brygga i Ungarn etter han hadde vært i møte med ICF. Der er det verdenscup denne helgen.

- Knakk sammen

- Jeg møtte ham på brygga da han var ferdig med 500-meterforsøk her. Han knakk sammen. Vi knakk sammen. Det styrtregnet mens vi sto på brygga.

- Det er et mirakel. Jeg kan ikke skjønne det. Jeg trodde han tullet. Det er helt surrealistisk. Jeg må bare si at Gud er god, sier Ullvang, som sier det har vært mange gledestårer den siste halvtimen.

OL-billetten endrer på hele opplegget for Ullvang, som nå slipper den globale kvalifiseringen i russiske Bernaul neste uke.

- Dette gjør at vi kan legge opp en litt annerledes plan og begynne med grunntrening igjen før vi bygger opp en ny formtopp, sier Larsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer