Øl, drinker, røyk

LONDON (Dagbladet): Fotballklovnen Paul Gascoigne (31) rømte fra La Manga i Spania til sin fraseparerte kone Sheryl og sønnen Regan. Han forlot treningsleiren gråtende da han ble vraket før VM i Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Paul Gascoigne har i mange år vært beskrevet som det største fotballtalentet på De britiske øyene. Klovnen har imidlertid hatt mange dårlige venner, og hans barnslige glede over øl, drinker og røyk ble for mye for Glenn Hoddle.

Bare noen få dager før den utvidede engelske landslagstroppen reiste på treningsleir til Spania, havnet Paul Gascoigne igjen i avisspaltene. Han ble fotografert på byen, med venner som medieeieren Chris Evans og rockeren Rod Stewart.

Landslagssjef Glenn Hoddle valgte å advare Paul Gascoigne mot ytterligere seine nattetimer på byen, noe Paul Gascoigne valgte å parere med å si at han var i toppform i løpet av kort tid.

Men Gazza kom aldri i toppform. Han fikk anledning til å spille kort tid mot Marokko og lengre tid mot Belgia, men han greide aldri å overbevise Glenn Hoddle om at han var i form til å spille knallharde VM-kamper.

Snakket sammen

Paul Gascoigne fikk sjokk da Glenn Hoddle fortalte ham at han var vraket fra Englands VM-tropp.

- Jeg snakket med Paul, og han tok til tårene. Han var svært skuffet. Paul har imidlertid venner i landslagstroppen, og flere snakket med han etter at jeg hadde gitt beskjed, sier Glenn Hoddle.

Paul Gascoigne valgte å pakke sammen på rekordtid etter at den omstridte avgjørelsen hadde falt. Han satte seg straks på flyet tilbake til England, der han ble kjørt av Tottenhams keeper Ian Walker fra flyplassen og hjem til Gazzas fraseparerte kone Sheryl.

Gazza har valgt å holde tett. Han ville ikke kommentere Hoddles uttalelse da han kom til konas hjem. Han bare advarte journalistene mot å ringe på porten, eller forsøke å ringe ham.

Det er lenge siden Gazza har snakket skikkelig med sin fraseparerte kone, men i går reiste de to og sønnen Regan til en golfklubb hvor de spiste lunsj.

Advarte

Tottenham Hotspurs gamle storscorer Jimmy Greaves advarte i går Gazza mot å havne på byen som følge av at han ble vraket. Jimmy Greves ble selv alkoholiker etter fotballkarrieren, og vet hva han snakker om.

- Gazzas vanskeligste kamp ligger foran ham. En av denne generasjonens største fotballspillere må nå finne ut hvilket liv han ønsker å leve framover, skriver Jimmy Greaves i spalta si i avisa The Sun.

- Jeg kan se venner forlate ham. Mange av de vennene Gazza har omgitt seg med, forsvinner når hans storhet forsvinner. Da blir han plutselig aleine, og da er det lett å gjøre noe dumt, skriver Greaves.

Landslagssjef Glenn Hoddle legger ikke skjul på at vrakingen av Gazza er en av de vanskeligste avgjørelsene han har tatt. Gazza var spilleren som skulle gjøre det for England, og mange spør nå hvilken kreativitet Glenn Hoddle har igjen på sin berømte midtbane.

- VM kom for tidlig for Paul. Han har vært mye plaget av skader, og var ikke klar for VM. I dette mesterskapet er konkurransen knallhard. Alle utøverne må være atleter, og Paul er ikke i den kategorien akkurat nå, sier Glenn Hoddle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer