OL-drømmen ble knust da han ofret seg for å redde datterens liv

- Det var horribelt.

 REDDET DATTEREN:  Chris Dodd sammen med fire år gamle Ella. Foto: GoFoundMe
REDDET DATTEREN: Chris Dodd sammen med fire år gamle Ella. Foto: GoFoundMeVis mer

(Dagbladet): Chris Dodd er en relativt god høydehopper. Hans personlige rekord på 2.23 er 14 centimeter bak Tim Forsyths australske rekord (2.37) og 22 centimeter bak? Javier Sotomayors legendariske verdensrekord på 2.45.

Han er Australias fjerde beste, og var med i kampen om å nå karrierens store drøm: Neste sommers OL i Rio de Janeiro.

OL er det aller største for en idrettsutøver. Et gull gir legendestatus, og å delta er en opplevelse for livet.

Det var også Dodds store drøm -  helt til den bokstavelig talt ble knust for alltid.

Fanget under bil Det skjedde etter en handletur med kona Kellie og barna. Paret var på vei til å få barnene ut av bilen da den plutselig begynte å trille bakover, selv om kona forteller at de hadde satt på håndbrekket.

Bak bilen sto fire år gamle Ella. Chris handlet raskt og kastet seg bak den rullende bilen for å dytte datteren unna. Han fikk henne unna det verste trykket, men begge ble truffet i det bilen kom susende bakover.

Høydehopperen ble knust av et tonn med metall som rullet oppå ham. I 90 minutter var han fastklemt - og påkjøringen gjorde at han brakk ryggen på flere steder og fikk knust bekkenet.

Datteren kom seg nesten uskadet fra situasjonen, men for høydehopperen fikk sammenstøtet dramatiske følger.

Etter en lang periode på det lokalet sykehuset, er han nå utskrevet. Men han må belage seg på en periode med rullestol og krykker.

Dermed er OL-drømmen knust.

- Det var en horribel opplevelse. Men jeg er blitt overøst av støttemeldinger fra familie og venner over hele verden, sier han til Daily Telegraph.

Ingen forsikring I det store bildet en bagatell, men Dott innrømmer at det er tungt.

Verre blir det av at han hverken hadde bil-, arbeidsledighet- eller helseforsikring, og familien står derfor på bar bakke.

Kona startet en pengeinnsamling på GoFundMe, og i dag, har mennesker fra hele verden donert rundt 32 000 australske dollar (rundt 190 000 norske kroner) til den lille familien for å hjelpe dem på beina igjen:

- Vi er overveldet, sier Kellie.