Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-drømmen brast etter kjempehopp på 55 meter

- Enten så ble det sykehus eller videre i løpet.

55 METER:  OL-drømmen endte med et fall etter et hopp på 55 meter for Didrik Bastian Juell. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN / NTB Scanpix
55 METER: OL-drømmen endte med et fall etter et hopp på 55 meter for Didrik Bastian Juell. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ingen norske skicross-kjørere kom lenger enn til kvartfinalen i Sotsji.

Didrik Bastian Juell gikk videre fra den siste av åttendedelsfinalen - og var eneste norske som gikk videre.

Juell sleit med å henge med fra starten, men var heldig da to av konkurrentene kolliderte. En god innersving mot slutten av løypa førte til at 23-åringen vant sitt heat og gikk til kvartfinale.

Røk i kvarten Dessverre for nordmannen hadde han ikke like mye flaks i kvartfinalen.

TRYNA:  Australske Scott Kneller  dro med seg norske Thomas Borge Lie i åttedelsfinalen, og sørget for at OL-drømmen endte der. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / NTB Scanpix
TRYNA: Australske Scott Kneller dro med seg norske Thomas Borge Lie i åttedelsfinalen, og sørget for at OL-drømmen endte der. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO / NTB Scanpix Vis mer

I kvartfinalen fikk Juell det tøft, og ble liggende som nummer tre i heatet. Rett før mål ga han alt på det siste hoppet, og endte på snørra før mållinja - etter et hopp på hele 55 meter.

Dermed endte dagen med sisteplass i sin kvartfinale for 23-åringen.

- Jeg bestemte meg for at om jeg lå litt bak, så måtte jeg gunne på. Enten så ble det sykehus eller videre i løpet, slapp heldgivs sykehus da, sier Juell til TV2.

Thomas Borge Lie var først ut av de norsk skicorss-kjørerne i den andre åttedelsfinalen, men var uheldig. I det han var på vei til å hente inn igjen de tre foran seg, falt Scott Kneller, og dro med seg Borge Lie i fallet.

Dermed ble han nummer tre i heatet, og gikk ikke videre.

- Dødskjipt - Det er ikke noe annet enn dødskjipt. Jeg ble litt ubesluttsom noen steder. Det suger med en gang man prøver seg utenfor hovedsporet, sier Borge Lie til TV2.

- Det var i alle fall innmari gøy å være her og kjøre, og nyter stunden for det den er verdt, smiler nordmannen.

I den sjuende åttendedelsfinalen ble Christian Mithassel slått ut. Nordmannen havnet bakpå fra starten, og misset en port halvveis i løypa.

I finalen ble det en heldekket fransk pall, hvor Jean Frederic Chapuis tronet øverst.

Hele Norges coronakart