Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-drømmen druknet i tårer

Sydney-OL er lansert som den tyske svømmeyndlingen Franziska van Almsicks (22) siste sjanse til OL-gull. Drømmen ble knust da hun ikke gikk videre til semifinale på 200 meter butterfly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede som 14-åring vant van Almsick - «Franzi» som tilhengerne kaller henne - fire OL-medaljer i Barcelona. Hun ble spådd en karriere der hun kunne bade i gull, men den fullstendige suksessen har uteblitt.

22 år regnes som en moden alder for en svømmer, og årets OL har blitt lansert som van Almsicks siste sjanse til å vise hva hun er god for. Men i Sydney har det siste håpet om gull sunket i OL-bassenget.

I går ble 22-åringen hjulpet gråtende ut av svømmehallen etter 11. plass på 200 meter fri - tre og et halvt sekund bak sin egen verdensrekord fra 1994.

I dag gikk det helt galt, med 28. beste tid av 36 utøvere, 7,81 sekunder bak bestetiden på 200 meter butterfly, hvor van Almsick også har hatt verdensrekorden siden 1994.

(NTB)

OVER OG UT: Franziska von Almsick forlater OL-bassenget etter en totalt mislykket 200 meter fri.