FALT:  Silje Norendal falt fra en eventuell medalsje i OL-finalen i slopestyle. - Det var ikke min dag, sier 20-åringen som vant X Games for bare to uker siden. Foto: REUTERS / Dylan Martinez / NTB Scanpix
FALT: Silje Norendal falt fra en eventuell medalsje i OL-finalen i slopestyle. - Det var ikke min dag, sier 20-åringen som vant X Games for bare to uker siden. Foto: REUTERS / Dylan Martinez / NTB ScanpixVis mer

OL-drømmen endte med fall for Norendal

- Det er alltid kjipt å tryne.

(Dagbladet): For bare to uker siden vant Silje Norendal gullmedaljen i slopestylefinalen i X Games, og har måttet tåle mye forventningspress i forkant av OL.

I dagens finale i snowboard slopestyle gikk det ikke Kongsberg, med to mislykkede run. Til slutt havnet Norendal på nestsiste plass.

- Det er kjipt. Det er alltid kjipt å tryne. Sånn er det bare, det var ikke min dag, sier 20-åringen til TV2 etter skuffelsen.

Amerikanske Jamie Anderson tok gull med poengsummen på 95,25. Finske Enni Rukajärvi tok sølvet, mens britiske Jenny Jones tok bronsen.

Endte på rumpa I sitt første forsøk i finalen, gikk det ikke som planlagt. Der var 20-åringen god i railene, men hun måtte nedi i landinga på første hopp, og fikk dermed bare betalt 49,50 poeng.

På det andre runnet var Norendal først nedi med begge hendene etter det første hoppet, og havnet på rumpa etter det andre hoppet. Dermed var OL over for 20-åringen.

- Jeg tror jeg ga litt opp etter den første landingen, og tenkte at det var kjørt, forklarer Norendal etter å ikke ha lykkes med landingene.

Vanskelig vei til finalen Silje Norendal har vært syk før OL, og veien til finalen i Sotasji har heller ikke vært enkel.

Hun mislyktes i kvalifiseringen til slopestylefinalen, og måtte derfor kjøre semifinale i dag tidlig. Der mislyktes hun også i første run, og hadde dermed kniven på strupen i andre og siste forsøk.

Kongsberg-jenta kapret den aller siste finalebilletten med en poengsum på 78,75 poeng.

Norendal var første kvinne ut i finalen, og etter første forsøk lå Norendal på en åttendeplass.

Hun greide med det ikke å følge opp Ståle Sandbechs sølvmedalje fra gårsdagens slopestylefinale.