OL-drømmen knust for Norge

Spania gjorde kort prosess med et tent norsk U-landslag i tirsdagens EM-retur og knuste den norske EM- og OL-drømmen med 4-0-seier.

John Arne Riise kom på meget nært skuddhold etter to minutter, men Iker Casillas i Spanias mål, som var banens bestemann, reddet mesterlig nede til høyre. Magne Hoseth fyrte løs minuttet etter, men Casillas reddet igjen.

Spania satte to baller bak Espen Baardsen i første omgang, og ydmyket Norge fullstendig på en klissvåt gressmatte. Lacruz gikk til dødlinja på høyresiden, og la perfekt inn til Tamudo som sørget for 0-1 etter sju minutter. Like før pause doblet Gerard ledelsen. Han var svært heldig med mottaket på 16-meteren, lurte ballen med seg og skjøt forbi en sjanseløs Baardsen.

I andre omgang kom Norge mer mer, og hadde flere klare sjanser. Men ballen ville ikke i mål. Spania kontret to ganger på fire minutter, og kampen var punktert.

Alt som gikk Norges vei i kval.-kampen mot Frankrike i 1997 (seier 3-2 på bortebane), gikk imot tirsdag. Nå venter hverdagen for U-spillerne som ikke kan ha forhåpninger om en plass i A-landslagstroppen neste år.