Russland utestengt av internasjonal idrett

OL-drømmen knust

Knallhardt oppgjør med russisk propagandasport.

AVSLUTTER LANG KAMP MED EN SVIENDE PUTIN-BESKJED: I sju år har friidrettssjef Sebastian Coe jobbet sammen med den norske dopingjegeren Rune Andersen for å få stoppet Russlands svindel. Nå får russisk friidrett en ny sjanse, men det skjer samtidig som Coe og World Athletics stenger døra til sommer-OL for Putins propagandahelter. Aldri har friidretten utfordret Putin og IOC tøffere. FOTO:AP Photo/Ronald Zak
AVSLUTTER LANG KAMP MED EN SVIENDE PUTIN-BESKJED: I sju år har friidrettssjef Sebastian Coe jobbet sammen med den norske dopingjegeren Rune Andersen for å få stoppet Russlands svindel. Nå får russisk friidrett en ny sjanse, men det skjer samtidig som Coe og World Athletics stenger døra til sommer-OL for Putins propagandahelter. Aldri har friidretten utfordret Putin og IOC tøffere. FOTO:AP Photo/Ronald Zak Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.

ALLE veier er fortsatt stengt til Paris for Putins propagandahelter som driver med friidrett. Nå har ledelsen i World Athletics vedtatt å utestenge utøvere fra både Russland og Belarus i uoverskuelig framtid:

  • I praksis betyr det at sommer-OL 2024 går uten russisk deltakelse i de mest prestisjetunge konkurransene.

Og Putin får klar beskjed hvorfor:

- All døden og ødeleggelsen vi har sett i Ukraina det siste året inkludert drapene på 185 utøvere, har bare gjort meg enda mer overbevist i denne saken, sier den internasjonale friidrettspresidenten Sebastian Coe, og anklager den skyldige for konsekvensene denne russiske angrepskrigen må få også i toppidretten:

- De største konkurransene våre er allerede blitt betydelig skadet av handlingene til de russiske og belarusiske myndighetene gjennom lidelsene det har påført ukrainske utøvere, påpeker Coe og er knallhard på hva dette må bety for sporten:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer