OL-drømmen lever for Nila og Ingrid

Kom tilbake og slo Mexico.

BEIJING (Dagbladet.no): - Nå har vi hengt utfor stupet etter fingertuppene og klort oss fast. De prøvde å fjerne finger etter finger, men nå er vi videre, jubler en bokstavelig talt hoppende glad Nila Håkedal etter at avansementet i OL-turneringen i sandvolleyball er sikret etter 2-1 over Mexico. 

Håkedal og Ingrid Tørlen var unlucky og måtte gjennom lucky loser-runden for å komme seg til åttendedelsfinalen i OL.


De fire dårligste gruppetreerne måtte gjøre opp seg imellom om to ledige plasser i finalerundene.

Mexicanske Garcia og Candelas er ranket lavere enn dem både i World Touren og her i OL, men det eneste oppgjøret mellom de to endte med 2-0-seier til mexicanerne etter en jevn kamp i Stavanger i år.

Men i dag fikk de norske jentene fikk en knallstart på kampen og ledet 5-0 før Garcia og Candelas hadde fått med seg at kampen startet.

- Vi får fem enkle poeng i begynnelsen, men så setter de inn et voldsomt servepress. Det holder de egentlig kampen ut, men jeg syns vi fikk justert det inn etterhvert, sier Nila Håkedal like etter kampslutt.

Nådeløst straffet

Sakte men sikkert våknet mexicanerne og minket ledelsen til de var a jour på 12-12. Deretter fulgte de hverandre poeng for poeng til 20-20.

SLO UT MEXICO: Nila Håkedal og Ingrid Tørlen kom sterkt tilbake og vant omspillkampen. Nå venter åttendedelsfinale i morgen. Foto: Heiko Junge/Scanpix
SLO UT MEXICO: Nila Håkedal og Ingrid Tørlen kom sterkt tilbake og vant omspillkampen. Nå venter åttendedelsfinale i morgen. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer

Så vippet Ingrid Tørlen en ball ut, og ble straffet nådeløst i poenget etterpå. Dermed hentet Garcia og Candelas hjem det første settet, og kampen minnet mistenkelig om den Håkedal og Tørlen tapte i Stavanger.

Trener Jon Grydeland mente det første settet var dårlig, og at spesielt Ingrid Tørlen sleit med å finne ut av mexicanerne. Det er ikke Nila enig i.

- Det var de som var gode, ikke vi som var dårlige, sier hun til Dagbladet.no.

Det så ut som om skuffelsen over det tapte førstesettet satt i, for mexicanerne hadde initiativet fra start i andre sett. Men fra å ligge under 2-4 stemte plutselig det norske spillet igjen, og Nila og Ingrid snudde kampen. På få minutter ledet de 15-7.

Da handlet det mest om å kontrollere settet helt inn. Håkedal og Tørlen vant det til slutt 21-12.

Jublet i sanda

Siste sett ble nesten like spennende som et avgjørende sett i OL må bli. På stillingen 3-3 fikk de norske jentene satt fire poeng på rad og mexicanerne tok time out.

Sakte men sikkert dro de innpå Nila og Ingrid igjen, og på stillingen 10-9 tok de norske jentene sin time out.

OL-drømmen lever for Nila og Ingrid

Tørlen smashet knallhardt inn 11-9, roet nervene, men likevel klarte de ikke riste av seg Garcia og Candelas før etter et par poeng.

Denne gangen var det Ingrid og Nilas tur til å bli stående igjen i sanda i Chaoyang Park og juble.  Til slutt vant de det avgjørende settet 15-11.

Allerede i morgen tidlig venter det kinesiske førstelaget i åttendedelsfinalen. Da er Ingrid og Nila igjen solide underdogs.

- Det blir bare gøy, nå gleder jeg meg bare til å spille for fulle tribuner, sier Håkedal.

- Vi skal gi så mye underholdning vi bare kan, og nå har vi ingenting å tape, alt å vinne. Og de har ikke spilt så godt så langt i dette mesterskapet, fortsetter hun før hun blir dratt avgårde.

- Nå er det visst bare å komme seg i seng.