OL-drømmen ryker for håndballgutta

Tyskerne overrasket.

NEDKJEMPET: Spania hadde sjelden så god kontroll på Bjarte Myrhol som i denne situasjonen, men de hadde få problemer med å slå Norge.
NEDKJEMPET: Spania hadde sjelden så god kontroll på Bjarte Myrhol som i denne situasjonen, men de hadde få problemer med å slå Norge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JÖNKÖPING (Dagbladet): Tyskland overrasket og slo Island 27-24 i kveld. Det er særdeles dårlige nyheter for Norge, som tidligere på kvelden tapte med fem mot Spania.

Det var nemlig realistisk å håpe på en 4. plass i gruppa, som vil gi en kamp om sjuendeplassen totalt i VM. Det ville garantert OL-kvalifisering neste år.

- Vi skal kjempe hardt for den OL-plassen, det er vår nye målsetting - men det blir tøft, sa Robert Hedin før mellomspillet startet.

Må slå Frankrike Allerede nå er det klart at det blir mye vanskeligere å nå det målet.

Trolig må Norge nå slå både regjerende trippelmester Frankrike og Tyskland for å bli blant de fire beste. Og sånn det ser ut nå, er det lite som tyder på at noe sånt kant skje.

Dermed ryker den store drømmen til mange av spillerne.

Historisk Ege - Den OL-kvaliken er vanvittig viktig. Det er min største drøm som håndballspiller å få være med i et OL, sa Bjarte Myrhol til Dagbladet før kveldens kamper.

Steinar Ege ble historisk mot Spania, da han spilte sin 255. landskamp. Han har nå en mer enn tidligere rekordinnehaver Jan Thomas Lauritzen. Ege sa til Dagbladet i går at han ikke har noen planer om å gi seg på landslaget. I hvert fall ikke så lenge de har realistiske OL-sjanser.

- Jeg har blitt noen år etter hvert, men jeg har alltid hatt en drøm om å spille i OL. Så lenge det toget ikke er gått er det vel en sjanse for at jeg fortsetter, sa 38-åringen.

BARE ÆRE IGJEN: Trolig har Norge bare æren igjen å spille for, etter at Tyskland slo Island. Bare et håndballmirakel kan nå redde OL-kvaliken for Norge.
BARE ÆRE IGJEN: Trolig har Norge bare æren igjen å spille for, etter at Tyskland slo Island. Bare et håndballmirakel kan nå redde OL-kvaliken for Norge. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer