KONGELIG VELKOMST: Mange hadde reist den lange veien fra Rognes til Gardermoen for å hylle bygdas største datter, Marit Bjørgen, som kom hjem til Norge i kveld.Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
KONGELIG VELKOMST: Mange hadde reist den lange veien fra Rognes til Gardermoen for å hylle bygdas største datter, Marit Bjørgen, som kom hjem til Norge i kveld.Foto: Stian Lysberg Solum / ScanpixVis mer

OL-dronningen ble kronet på Gardermoen

Marit Bjørgen hjem til kongelig velkomst.

|||(Dagbladet): Etter fem OL-medaljer - tre av dem gull - var det mange som hadde møtt opp i ankomsthallen på Gardermoen for å få et glimt av Marit Bjørgen, som landet på norsk jord i kveld etter to fantastiske uker i Whistler Olympic Park.

- Det er veldig godt å komme hjem til Norge igjen, sier Bjørgen, som gleder seg mest til å se igjen kjæresten Fred Børre Lundberg etter fem uker fra hverandre.

OL-dronningen fikk en mottagelse en kongelig verdig da entusiastiske sambygdinger fra Rognes iførte henne krone og kappe og løftet henne opp på gullstol.

Fanklubben, som blant annet inneholdt hennes egen far og ordføreren i Midtre Gauldal kommune var blant de oppmøtte. Det samme var også samboeren Fred Børre Lundberg.

- Det ser ut som om alle fra Rognes har kommet til Gardermoen, og det er en lang bit, så dette er veldig artig, sier Bjørgen til NRK.

Det blir imidlertid ikke mye tid til å hvile på laurbærene. Allerede til helgen venter nye konkurranser i Lahti, før verdenscupsirkuset reiser videre til Drammen og Holmenkollen neste uke. Derfor blir det en utfordring å få snudd døgnrytmen de nærmeste dagene.

Bjørgene føler seg i godt slag, og planlegger å gå fullt konkurranseprogram resten av vinteren.

- Jeg gleder meg veldig til prøve-VM i Kollen. Der kommer det nok til å bli stor stemning etter mange flotte, norske prestasjoner i OL, sier hun.