OL-duellen

For de fleste amerikanere dreier OL i Nagano seg først og fremst om én duell: gullkampen om kunstløpstronen mellom de to tenåringene Michelle Kwan (17) og Tara Lipinski (15). Vinneren blir garantert mangemillionær - i dollar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kristi Yamaguchi er den siste amerikanske jenta som har stått øverst på kunstløpspallen i et OL. Det var i 1992, og Yamaguchi var ikke engang spesielt egnet for bred markedsføring på grunn av sitt japanske opphav.

Likevel tjener hun fortsatt rundt tjue millioner kroner i året etter sin OL-triumf.

I kunstløpernes millionærklubb finner vi navn som Oksana Baiul, Nancy Kerrigan (uten OL-gull, men med en god historie), Brian Boitano og Scott Hamilton.

- En kan aldri anslå hvor mye et OL-gull i kunstløp er verdt. Det gir deg nemlig kreditt hos alle, overalt og for resten av livet, sier Scott Hamilton, OL-vinner i 1984. I dag er han en meget velstående mann og ekspertkommentator i CBS.

OL-historie?

Hovedårsaken er kunstløpsstjernenes enorme popularitet på amerikanske TV-kanaler. I fjor sendte de fire største TV-kanalene over 200 timer med kunstløp.

I Nagano kan USA oppleve olympisk historie. For første gang har nasjonen sjansen til å ta alle tre medaljene i kvinnenes konkurranse.

Michelle Kwan er gullfavoritten, etter sitt nærmest perfekte friløp i OL-uttakingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer