Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL eller forsvinn

Hanne Haugland er i gang med sin siste sesong på friidrettsbanen. I går klarte hun OL-kravet på 1,95. Håpet er selvsagt å sette et verdig punktum i Sydney.

- Det har vært skikkelig kjipt siden januar. Jeg måtte treffe i dag.

- Hadde jeg ikke klart OL-kravet i løpet av kort tid, spørs det om jeg hadde orket mer, sier den tidligere verdensmesteren.

Norges beste høydehopper har i et halv år slitt med låsninger i hofter og rygg. Motivasjonen har vært langt nede, men gårsdagens 2. plass i Europacupstevenet på Nadderud i Bærum inspirerte.

- Det var gøy igjen i dag. Endelig er jeg optimistisk, sier 33-åringen.

Bra teknisk

Med et riv på 1,95 ble Hanne slått av tsjekkiske Zuzana Hlavanova som endte opp på samme høyde uten riv.

- Jeg er veldig førnøyd. Teknisk hoppet jeg bedre på 1,91 hoppet enn 1,95, men jeg har hatt stor framgang. Og enda er det mye trening jeg ikke har begynt med, sier Haugland.

- Jeg trenger mer eksplosiv trening. Det er det jeg har jobbet minst med. Også må jeg jobbe med å ligge høyere i stegene i tilløpet.

Siste sesong

- Jeg begynner å bli sliten av å sloss. Dette blir nok min siste sesong, sier Hanne Haugland.

Men først skal hun til OL. I Atlanta endte Hanne på 8. plass, nå håper hun på medalje.

- Nå er jeg optimistisk. Jeg kan fort komme opp og ta en medalje, sier Hanne Haugland.

Og endelig smiler hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling