USIKRE: Trump-administrasjonen har skapt tvil om en OL-deltakelse. Det betyr i så fall at Lindsey Vonn (bildet) og resten av de amerikanske vintersportsstjernene ikke får delta i OL. Foto: AFP PHOTO / Dimitar DILKOFF
USIKRE: Trump-administrasjonen har skapt tvil om en OL-deltakelse. Det betyr i så fall at Lindsey Vonn (bildet) og resten av de amerikanske vintersportsstjernene ikke får delta i OL. Foto: AFP PHOTO / Dimitar DILKOFFVis mer

USA usikre på OL-deltakelse

OL eller ikke OL? Full forvirring rundt USAs OL-deltakelse

Den amerikanske OL-komiteen jobber videre som om landet som skal delta i Pyeongchang-OL til tross for at medlemmer av Trump-administrasjonen har skapt tvil.

Forvirringen rundt USAs deltakelse i de kommende vinterlekene i Sør-Korea startet da FN-ambassadøren Nikki Haley fikk spørsmål fra TV-kanalen Fox News om det var aktuelt å sende amerikanske utøvere til Sør-Korea.

- Det er et åpent spørsmål, lød svaret.

Spenningen mellom USA og Sør-Koreas nordkoreanske naboer har økt kraftig de siste månedene som følge av at Nord-Korea har gjennomført en rekke testoppskytinger av raketter.

USAs president Donald Trump har i tillegg havnet i en til dels krass ordkrig med den nordkoreanske lederen Kim Jong Un.

Torsdag svarte den amerikanske OL-komiteen på usikkerheten som er skapt ved å sende ut en melding der den understreker at USA fortsatt planlegger å delta i OL.

Kort tid etter at den nådde offentligheten rykket en talskvinne for Det hvite hus ut og opplyste at «ingen endelig avgjørelse er tatt i saken fra offisielt hold».

- USA ser fram til å delta i OL i Pyeongchang. Førsteprioritet for oss er å beskytte amerikanske borgere, og sammen med andre nasjoner hjelper vi Sør-Korea med å sørge for sikkerheten på arenaene, tilføyde talskvinnen Sarah Huckabee Sanders i en Twitter litt senere.

En talsmann for det sørkoreanske idrettsdepartementet sa fredag at det ikke foreligger noen stor bekymring for at USA kommer til å utebli fra vinterlekene i februar neste år.

(NTB)