Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL er bare Tuttas tredje største mål

- US Open er aller størst.

SPENNENDE SESONG: Suzann Pettersen går mot en sesong med mange ulike høydepunkt. Foto: Sam Greenwood/Getty Images/AFP
SPENNENDE SESONG: Suzann Pettersen går mot en sesong med mange ulike høydepunkt. Foto: Sam Greenwood/Getty Images/AFP Vis mer

Suzann Pettersen har prioriteringene klare for 2016-sesongen. OL-turneringen må avfinne seg med tredjeplass på rangeringen.

Oslo-golferen fikk brukbare svar på formen da hun kom på sjetteplass i sesongens første LPGA-turnering. Nå venter et par uker i Asia, før hun vender nesa tilbake mot USA.

Første majorturnering står på programmet i månedsskiftet mars/april, men det er den minst prestisjetunge av de fem store.

For Tutta og kollegene på LPGA-touren starter hardkjøret og det virkelige alvoret i midten av juni når PGA-mesterskapet arrangeres. Da venter to måneder med høydepunkter på rekke og rad.

En drøm US Open spilles 7.-10. juli, British Open tre uker senere og deretter Rio-OL i august. Slik rangerer Pettersen de tre turneringene:

* 1. US Open

* 2. British Open

* 3. Rio-OL

- Det er en barndomsdrøm å vinne US Open. Det var det jeg forestilte meg da jeg gikk på banen som liten. Det har alltid vært noe spesielt med den turneringen. British Open er noe av det samme, og der er jeg kommet stadig nærmere. Begge er turneringer jeg ikke har vunnet ennå, sier golfesset til NTB.

- Deretter kommer OL på tredjeplass. Ja, slik må det bli, bekrefter hun for seg selv.

OL-debut Kvinnegolf står på OL-programmet for første gang. Pettersen blir et av Norges fremste medaljehåp og største profiler. Gjennom OL-deltakelse kan idretten bli allemannseie hjemme i Norge.

- OL blir ett av flere høydepunkter i løpet av kort tid. Det viktigste blir å legge et godt grunnlag som tåler påkjenningen fra juni og utover. Det er mye som skal forberedes. OL er nytt, men jeg angriper det som en majorturnering, forteller hun.

- Hva tenker du om at du blir en av de største norske OL-profilene?

- Det lever jeg godt med. Spiller jeg god golf, bør jeg kunne ta medalje, slår Pettersen fast.

Trenger hverandre 34-åringen med to majorseirer, har tro på at en golfturnering i OL kan øke interessen og forståelsen for golfsporten i Norge.

- Det er viktig at en verdensidrett som golf er med i OL. Det er en arena hvor golf hører hjemme. OL og golf trenger hverandre - og begge tjener på det, sier hun.

Dette er årets største turneringer for Tutta: * 31. mars - 3. april: ANA Inspiration

* 9.-12. juni: PGA-mesterskapet

* 7.-10. juli: US Open

* 28.-31. juli: British Open

* 17.-20. august: OL-turnering

* 15.-18. september: Evian-mesterskapet

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram