Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- OL er det beste svaret mot terror

SALT LAKE CITY: Vinterlekene i Salt Lake City er det best mulige svaret på hendelsene 11. september, mener Jacques Rogge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets OL blir belgierens første som president i Den internasjonale olympiske komité (IOK). Kritiske røster har påpekt at USA ikke burde arrangere OL så lenge landet driver krigføring mot Afghanistan.

- Den olympiske bevegelse ble lamslått av grusomhetene i denne tragiske hendelsen (terrorangrepene mot World Trace Center og Pentagon), og uttrykte med en gang sin sorg og solidaritet med det amerikanske folk, sa Rogge i sin tale under åpningen av den 113. IOK-kongressen, som varer fram til i morgen.

IOK har hele tiden holdt fast på at OL skulle gå som planlagt, trass i terrorfrykt blant flere utøvere.

- OL-budskapet er det beste svaret på intoleranse og vold, sa Rogge.

Rundt 15000 personer skal sørge for at sikkerheten ivaretas blant utøvere og tilskuere under lekene. Sikkerhetsopplegget har en anslått verdi på 2,7 milliarder kroner. Rogge benyttet også anledningen til å takke George W. Bush, som ventelig er på plass under åpningsseremonien fredag.

Hele Norges coronakart