Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- OL er ikke terrorsikkert

Sikkerheten i OL-byen Salt Lake City er mangelfull, mener justisminister John Ashcroft. Nå krever han forandringer i siste liten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drøyt halvannen uke gjenstår før OL-ilden skal tennes i byen, og presset øker på arrangøren.

Ifølge New York Times mener det amerikanske Justisdepartementet at enkelte områder i OL-byen ikke er godt nok sikret mot terroristangrep.

Minister Ashcroft besøkte Salt Lake i fire dager tidligere i januar, og hans detaljerte inspeksjon skal ha avslørt enkelte svakheter.

Først og fremst skal det dreie seg om mangelfull sikkerhet i og omkring butikker og restauranter i Salt Lake City, men også på åpne plasser rundt OL-anleggene der det er ventet at store folkemengder vil samles.

Som svar på justisdepartementets krav, har OL-arrangøren lovet å forsterke overvåkingen av byen og kalle inn flere personer til sikkerhetsstyrkene.

Organisasjonssjef Mitt Romney lover at utøverne skal kunne føle seg trygge. Når OL-landsbyen åpner er hver centimeter gjennomsøkt av spesialister på jakt etter bomber og eksplosiver.

Totalt er mer enn 12.000 sikkerhetsfolk, militære, politi og sivile, på plass under lekene fra 8. til 24. februar.

- Alt som står i menneskelig makt er gjort for sikkerheten. Ingen behøver å frykte for livet. Men selvfølgelig kan det ikke være 100 prosent sikkerhet, sa Romney ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA.

Prisen på sikkerhetsarbeidet i Salt Lake City blir ventelig på svimlende 2,2 milliarder kroner.

(NTB-DPA)

<B>IKKE SIKKERT NOK:</B> Her sjekker soldater en bil på vei inn OL-området.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!