- Øl er sunt

KITZB\HEL (Dagbladet): - Øl er sunt og godt i små mengder. Om Norges Skiforbund utestenger sin eneste gode løper på grunn av denne reklamen, så får de bare gjøre det. Det blir i så fall deres problem, sier Pirmin Zurbriggen til Dagbladet.

Sveitsiske Pirmin Zurbriggen og Luc Alphand er gutta som kjørte om kapp med Kjus ned skibakken i den etter hvert så kontroversielle ølreklamefilmen. Alphand har deltatt i Paris-Dakar, og var ikke på familiehotellet i Serre Chevalier da vi ringte i går. Men Zurbriggen satt hjemme i stua i Sveits og så Lasse Kjus kjøre ut i super-G rennet i Kitzbühel. Ingen hadde i går fortalt Zurbriggen at filmen nå blir stoppet. Han visste ingenting om bråket der alpinkomitéformann Per Lund i går sa til Dagbladet at Lasses karriere er i fare om filmen fortsatt sendes. Dette kan i siste instans føre til startnekt. I alle fall foreløpig har denne trusselen ført til at Carlsberg har stoppet filmen.

- Nei, dette visste jeg ikke. Men slik jeg ser det, er dette en god film, sier Zurbriggen.

- Drakk lite

Skiforbundets regelverk, som forbyr utøverne å reklamere for alkohol, synes han bare er merkelig.

- Det får stå for deres regning, sier Zurbriggen, som sjøl møter Lasse som gjest under VM i St. Anton.

- Luc, Lasse og jeg hadde det veldig moro sammen da vi filmet i Frankrike. Jeg lærte å kjenne Lasse som en seriøs fyr, som drakk veldig lite øl. Han er en topputøver. Han kan ikke drikke mye, sier Zurbriggen, som mener ølreklamefilmen viser sunne skifolk i et friskt utemiljø. At gutta nipper til en halvliter i bånn av bakken, er etter hans mening på langt nær demoraliserende for folks alkoholmoral.

- Alle drikkevarer er usunne i store mengder, sier han.

Unnskylder Kjus

Zurbriggen støtter businessmannen Kjus, men gir vel så kvalifiserte meninger om skiløperen Kjus. I går presterte sistnevnte å kjøre på feil side av porten igjen - akkurat som i Wengen-slalåmen sist søndag. Men Zurbriggen unnskylder Lasse.

- Det stedet i løypa er vanskelig. Det skifter mellom skygge og sterk sol. Derfor er det vanskelig å se porten. Sånt kan skje den beste, sier mannen, som har kjent hver meter av Kitzbühel-løypa på kroppen mange ganger. Han har vunnet utforrennet tre ganger.

Zurbriggen har større tro på Kjus enn egne landsmenn før VM.

- Gjør ikke Hermann Maier feil, blir han vanskelig å ta.

Sjøl var ikke Lasse Kjus informert om den siste utviklingen i krangelen mellom Carlsberg og Skiforbundet.

- Jeg vet ingenting, sier han.