VEKSLET I TET: Michael Phelps leverte en strålende 100 meter butterfly og vekslet med Nathan Adrian i tet.Foto: Michael Dalder / REUTERS / NTB scanpix
VEKSLET I TET: Michael Phelps leverte en strålende 100 meter butterfly og vekslet med Nathan Adrian i tet.Foto: Michael Dalder / REUTERS / NTB scanpixVis mer

OL-eventyret om Phelps endte med nytt gull

- Jeg avsluttet karrieren slik jeg ønsket.

(Dagbladet): Det aller meste tyder på at punktum i tidenes olympiske eventyr ble satt i Aquatics Centre lørdag kveld da Michael Phelps deltok i det han har sagt blir hans siste OL-øvelse i karrieren.

Det endte passende nok med enda en gullmedalje i «The Baltimore Bullets» rikholde samling etter at han var sterkt delaktig i at USA vant en komfortabel seier på 4x100 medley.

Det var 27-åringens 18. OL-gull og hans 22. OL-medalje (18-2-2). Etter en forsiktig innledning på London-lekene har det blitt fire gull og to sølv.

- Jeg avsluttet karrieren slik jeg ønsket. Dette var den morsomste måten å gjøre det, ved å ta ansvar og holde liv i seiersrekken, sier Phelps.

USA har nemlig aldri blitt slått på en 4x100 meter medley i OL-sammenheng.

Etter at Matthew Grevers og Brendan Hansen hadde svømt henholdsvis rygg og bryst, ble Phelps sendt av gårde på butterflydelen på en annenplass. 100 meter seinere, vekslet han med frisvømmeren Nathan Adrian i ledelse foran Japan.

Adrian gjorde sin del av jobben, og USA vant 1,91 sekunder foran japanerne, mens Australia tok bronsen.

Phelps svømte USA opp i ledelse på den tredje etappen i spesialstilen butterfly. Han ble sendt ut på 2.-plass, men overleverte en ledelse til frisvømmeren Nathan Adrian. I mål var USA 1,91 sekund foran Japan.

- Jeg sa før vi gikk ut at vi må ønske å vinne og at vi bare skulle gå ut der og gjøre det, sier Phelps.