OL-eventyret om Phelps endte med nytt gull

- Jeg avsluttet karrieren slik jeg ønsket.

VEKSLET I TET: Michael Phelps leverte en strålende 100 meter butterfly og vekslet med Nathan Adrian i tet.Foto: Michael Dalder / REUTERS / NTB scanpix
VEKSLET I TET: Michael Phelps leverte en strålende 100 meter butterfly og vekslet med Nathan Adrian i tet.Foto: Michael Dalder / REUTERS / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

(Dagbladet): Det aller meste tyder på at punktum i tidenes olympiske eventyr ble satt i Aquatics Centre lørdag kveld da Michael Phelps deltok i det han har sagt blir hans siste OL-øvelse i karrieren.

Det endte passende nok med enda en gullmedalje i «The Baltimore Bullets» rikholde samling etter at han var sterkt delaktig i at USA vant en komfortabel seier på 4x100 medley.

Det var 27-åringens 18. OL-gull og hans 22. OL-medalje (18-2-2). Etter en forsiktig innledning på London-lekene har det blitt fire gull og to sølv.

- Jeg avsluttet karrieren slik jeg ønsket. Dette var den morsomste måten å gjøre det, ved å ta ansvar og holde liv i seiersrekken, sier Phelps.

USA har nemlig aldri blitt slått på en 4x100 meter medley i OL-sammenheng.

Etter at Matthew Grevers og Brendan Hansen hadde svømt henholdsvis rygg og bryst, ble Phelps sendt av gårde på butterflydelen på en annenplass. 100 meter seinere, vekslet han med frisvømmeren Nathan Adrian i ledelse foran Japan.

Adrian gjorde sin del av jobben, og USA vant 1,91 sekunder foran japanerne, mens Australia tok bronsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer