ÆRE: Austin Playfoot løp med OL-fakkelen i 1948. Her poserer han med den som venter de norske ildsjelene som blir plukket ut til å løpe neste år.Foto: SCANPIX/AFP/Geoff Caddick
ÆRE: Austin Playfoot løp med OL-fakkelen i 1948. Her poserer han med den som venter de norske ildsjelene som blir plukket ut til å løpe neste år.Foto: SCANPIX/AFP/Geoff CaddickVis mer

OL-fakkelen skal innom «hele» Storbritannia

Kjenner du noen som fortjener å være med? Nominer ildsjel - vinn smarttelefon!

• Besøk hovedsiden: http://www.dagbladet.no/fakkelstafett

(Dagbladet): Dagbladet, Samsung og Norges Idrettsforbunds jakt på de norske ildsjelene fortsetter, og det har allerede kommet inn flere  hundretalls nominasjoner der folk begrunner hvorfor akkurat deres idrettshelt skal få løpe med OL-fakkelen i England neste år.

Fakkelstafetten ble reintrodusert før OL i Amsterdam 1928. Årets stafett i vertslandet England finner sted fra 19. mai til 27. juli 2012.

Da har flammen først blitt tent, som den alltid blir, ved Hera-tempelet greske i Olympia. Her tennes fakkelen ved hjelp av solstråler, ifølge historien i en eldgammel seremoni avholdt i ruinene der de første lekene ble avholdt.

Storbritannia rundt
Etter ankomsten i Storbritannia bæres fakkelen rundt i 70 dager, for å gi hele landet en smak av OL-gleden.

8000 mennesker, inkludert våre fire ildsjeler, blir valgt ut. Som her i Norge nomineres de fleste av venner og kjente, og plukkes ut av juryer i England og rundt om i verden.

De utvalgte vil løpe sine etapper til steder som alle skal være maks en time unna alle beboere på de britiske øyer, Isle of Man, Guernsey og Jersey.

Til slutt vil den siste fakkelbæreren tenne ilden på OL-stadion i London, der den vil brenne helt til avslutningsseremonien.

Vinn smarttelefon
Konkurransen går altså ut på å gi en begrunnet nominasjon av en ung, idealistisk idrettsleder for barne- og ungdomsidrett, som skal få æren av å delta i den Olympiske fakkelstafetten i London 2012.

Nominasjonen kan du sende inn via boksen du finner på http://www.dagbladet.no/fakkelstafett, og i alle sakene om stafetten.

De fire deltagerne som gir de beste begrunnelsene, vinner samtidig en smarttelefon fra Samsung - Galaxy S II, verdi ca. kr 5300.

• Her kan du lese alt om vilkår og regler for konkurransen