OL-fiaskoen: Dumt å sparke folk fordi Norge manglet et par medaljer

Nå har både vi og konkurrentene langt viktigere ting å gjøre enn å telle antall ganger på seierspallen.

STADIG FRAMGANG: På 10 000 meter kom Karoline Bjerkeli Grøvdal til tross for et fint løp nesten to runder bak vinneren Almaz Ayana. En uke seinere på 5000 meter var avstanden kuttet til 31 sekunder. FOTO: Cornelius Poppe / NTB scanpix.
STADIG FRAMGANG: På 10 000 meter kom Karoline Bjerkeli Grøvdal til tross for et fint løp nesten to runder bak vinneren Almaz Ayana. En uke seinere på 5000 meter var avstanden kuttet til 31 sekunder. FOTO: Cornelius Poppe / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET går muligens an å fortvile over at Karoline Bjerkeli Grøvdal; en av Norges absolutt beste utøvere i Rio-OL, var nesten to runder bak vinneren på 10 000 meter, men det er både dumt og historieløst..

Da er det langt bedre å være like fornøyd over dette løpet og den flotte 9.plassen som Karoline selv. Sånn optimisme kan til og med gi framgang. En uke seinere ble hun nummer 7 på 5 000 meter, og avstanden fram til vinneren var kuttet fra 2 minutter til 31 sekunder.

Karoline var uansett ikke i nærheten av OL-medalje. Det var egentlig ingen andre norske utøvere enn håndballjentene og de fem utøverne i roing og bryting som sikret oss fire bronsemedaljer. På medaljestatistikken for Rio endte Norge på en 74.plass, men det resultatet skal vi ikke bry oss særlig om:

  • Norsk toppidrett står uansett sterkere enn noen gang.

Rett før OL ranket fagnettstedet Greatest Sport Nations nordmenn til verdens beste idrettsfolk på grunnlag av resultatene i alle idretter det siste året. Den ledelsen forsvinner ikke på to uker. Spørsmålet er bare hvilken toppidrett vi egentlig ønsker å holde fast på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer