SKLED: Funksjonæren mistet en stav og skled da han skulle komme seg bort fra løypa. Foto: REUTERS
SKLED: Funksjonæren mistet en stav og skled da han skulle komme seg bort fra løypa. Foto: REUTERSVis mer

OL-funksjonær bare noen meter unna å bli truffet i 100 km/t

Skled på vei bort fra utforløypa.

|||(Dagbladet): Australske Craig Branch slapp med skrekken da en funksjonær plutselig dukket opp i løypa rett før målgang i gårsdagens OL-utfor.

Branch hadde målområdet i sikte, men til venstre for ham sto plutselig en funskjonær på én ski.

- Det var litt skremmende, sier 33-åringen ifølge AFP.

- SuperfarligAlpinisten suste mot mål i over 100 km/t. Han følte seg ikke i direkte fare, men innrømmer at hendelsen var ekkel.

- Jeg kunne ikke skiftet retning i den farta. Jeg bare håpet at han ikke ville bevege seg mot meg, for jeg kunne ikke se hvilken retning han var på vei. Det er superfarlig - ikke bare for dem, men også for meg. Det kunne gått veldig galt om vi hadde kollidert.

Og det er åpenbart at funksjonæren ikke hadde kontroll. Han snublet på vei bort og mistet en stav i forsøket på å komme seg unna løypa.

- Vi har allerede undersøkt dette, og det er ingen stor skandale. Sånt skjer. Da funksjonæren skled var det for sent å stoppe løper nummer 39 (Branch), men den neste løperen ble stoppet, sier rennarrangør Guenher Hujara til Reuters.

- Skal ikke skjeSelv om han forsøker å avdramatisere episoden, understreker Hujara at det ikke skal oppstå slike situasjoner i løypa.

- Det skal ikke skjer, men vi trenger disse funksjonærene for å holde løypa i best mulig stand. Slike ting kan skje når det er umulig å gripe inn. Fyren falt, sier Hujara.

Branch deltar i sitt tredje OL og endte på 34. plass - 1.57,19 bak vinner Didier Defago, som tok gullet sju hundredeler foran Aksel Lund Svindal.

Superkombinasjon i kveld: Gulljakta til Aksel kan bli stoppet

SKREMT: Craig Branch innrømmer at det var litt skremmende å plutselig se en funksjonær i løypa. Foto: AFP
SKREMT: Craig Branch innrømmer at det var litt skremmende å plutselig se en funksjonær i løypa. Foto: AFP Vis mer