Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-fylla ødela landslagslysten

- Som å pisse på lagkameratene.

SISTE LANDSKAMP: Kampen mot Spania i Østerrike-EM i januar ble Kasper Hvidts siste. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP
SISTE LANDSKAMP: Kampen mot Spania i Østerrike-EM i januar ble Kasper Hvidts siste. Foto: ATTILA KISBENEDEK/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kasper Hvidt danner en fryktet målvaktsduo med Steinar Ege i AG København.

Denne helga er de med på å skape dansk håndballhistorie, når de skal spille en seriekamp for over 12 000 tilskuere i Herning. AGK har vært en umiddelbar suksess, etter opprettelsen av klubben i sommer.

Men det er ikke bare håndballen som får oppmerksomhet i Danmark denne uka, også Hvidt-biografien «Kasper Hvidt - Under himmelen, midt i målet» skaper overskrifter.

Fuktig bytur Hvidt ga seg på landslaget etter danskenes femteplass i Østerrike-EM i januar, men i boka forteller han at lysten forsvant lenge før dette, skriver SPN.dk.

- Noe av det som var med på å ødelegge gløden for meg, var det kjedelige som skjedde under OL i Beijing i 2008 - fylleskandalen til herrehåndballandslaget, sier han i boka, som er skrevet av Politiken-journalist Rasmus Bech.

Danskene ble slått ut av Kroatia i kvartfinalen og spillerne fikk lov til å slukke sorgene med et par øl på byen av landslagssjef Ulrik Wilbek.

Flere av spillerne klarte derimot ikke holde seg til noen få øl, og for Mikkel Hansens del endte byturen på sykehus i den kinesiske hovedstaden. Under oppvaskmøtet dagen etter måtte en av spillerne løpe ut av rommet for å kaste opp, ifølge Hvidt.

Målvakten selv lå på hotellrommet og sov mens lagkameratene smakte på Beijings uteliv.

- Amatørmessig I boka understreker Hvidt at byturen ikke er den eneste årsaken til at han ga seg på landslaget, han spilte jo tross alt med flagget på brystet også etter OL. Men det var en sterkt medvirkende grunn.

- Denne amatørmessige innstillingen og totale mangel på selvkontroll var en del av summen. Jeg følte at de pisset på sine lagkameraters tid og seriøsitet. Alt det vi har bygget opp siden vi var små, sier Hvidt i boka, som kommer ut i dag.

Han påpeker at de hadde to kamper igjen av OL, selv om det ble tap i kvartfinalen.

Mikkel Hansen spiller sammen med Hvidt i AGK. Han innrømmer at OL-fylla ikke var særlig smart.

- Det var en stor feil fra min side, det vet jeg. Og jeg har selvfølgelig lært at sånt gjør man ikke på landslaget. Men jeg kan ikke skjønne hvordan Hvidts landslags-nei kan være min skyld, sier han til SPN.dk.

• På Kasper Hvidts hjemmeside kan du lese et utdrag fra boka.

image: OL-fylla ødela landslagslysten

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!