Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ishockey:

OL: Gir ikke opp kampen om NHL-spillere

Vil fortsatt ha verdens best til Sør-Korea.

OL-HÅP: De sørkoreanske OL-arrangørene har fortsatt et levende håp om at ishockeyturneringen i Pyeongchang i februar vil avvikles med spillere fra NHL.
<div></div><div>
&nbsp;Her ved Mats Zuccarello. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP</div>
OL-HÅP: De sørkoreanske OL-arrangørene har fortsatt et levende håp om at ishockeyturneringen i Pyeongchang i februar vil avvikles med spillere fra NHL.
 Her ved Mats Zuccarello. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vis mer

De sørkoreanske OL-arrangørene har fortsatt et levende håp om at ishockeyturneringen i Pyeongchang i februar vil avvikles med spillere fra NHL.

Det konstaterte organisasjonskomiteens generalsekretær Hyung Koo-yeo på en pressekonferanse i Helsingfors tirsdag.

–  Planleggingen av arrangementet fortsetter ut fra at NHL-spillerne kommer. Vi er innstilt på det, sa Hyung.

NHL-klubbenes eiere har oftest vært skeptiske til OL-deltakelse og blant annet snakket om risikoen for skader under turneringen. Dessuten krever OL-deltakelse en pause i grunnserien i februar, noe som ikke er lagt inn i sesongplanen for neste år.

Gir ikke opp

Spillerforeningen NHLPA har vært mer positivt innstilt, men alle forhandlinger så langt har mislyktes. Den siste beskjeden fra NHL-eierne har vært mer definitivt negativ enn Hyung synes å ha fått med seg.

–  Det var problemer med å få NHL-spillerne til OL også forrige gang, til Sotsji-lekene i 2014. NHL sa hele tiden at spillerne ikke ville komme, men de kom til slutt likevel, sa Hyung.

NHL la før OL i 1998 inn en spillepause slik at verdens beste spillere kunne delta i vinterlekene. Siden den gang har NHL-stjernene fått delta i fem OL-turneringen på rad.

Uten Zucca?

Norge kvalifiserte seg i september til OL i 2018. For tiden er Mats Zuccarello og Andreas Martinsen norske spillere i NHL. Martinsens kontrakt med Montreal Canadiens går derimot ut i sommer, og det er fortsatt uklart om han får forlenget sin kontrakt.

Norge skal spille i gruppe C i de innledende kampene i OL-turneringen og møte Sverige, Finland og Tyskland.

(NTB)