OL-gull neste

Hilde Gjermundshaug Pedersen (37) har terpet skøyteteknikk i hele høst, og det har gitt resultater. I går slo hun til med en glitrende skøyteetappe og sørget for det første norske stafettgullet siden 1991.

- Jeg har forbedret små tekniske detaljer i skøyting, og det har gitt resultater. Det handler om å ikke gjøre ting vanskelig, sier Hilde Gjermundshaug Pedersen til Dagbladet.

Skijentene har i høst terpet teknikk med skøytetrener Egil Kristiansen. Både Vibeke Skofterud og Hilde Gjermundshaug Pedersen har klart å heve seg i skøyting, og det kan vise seg å være gull verdt for stafettlaget under Salt Lake City-OL.

De norske jentene har tidligere klart å hamle opp med russerne på de to første klassiske etappene, men har alltid blitt knust på skøyteetappene.

I går klarte skijentene å bryte en barriere.

Mye sølv

- Alt fungerte perfekt for meg. Det var deilig å høre at jeg økte forspranget, sier Hilde Gjermundshaug Pedersen.

37-åringen leverte et perfekt taktisk løp i går, og knuste russiske Larissa Lasutina på 3. etappe. Skiveteranen økte ledelsen fra 34 til 53 sekunder, og Vibeke Skofterud klarte å holde unna for sterke Julija Ts jepalova på siste etappe.

Nå mener skiledelsen det er på tide at Norge tar steget opp på toppen av seierspallen, også i et mesterskap.

- Vi har veldig mange sølvmedaljer fra mesterskap, så det må være lov til å satse på gull i OL, sier sportssjef i langrenn, Sindre Bergan til Dagbladet.

Og han får støtte fra assistenttrener Egil Kristiansen.

Selvtillit

- Selvtillit er viktig og i dag viste vi at det er mulig å slå russerne. Målet er å stå på toppen av seierspallen i OL, selv om det helt sikkert blir vanskeligere å vinne i OL enn det var i dag, sier kvinnetreneren.

Hilde Gjermundshaug Pedersen ligger nå på sjetteplass i verdenscupen sammenlagt. Med Bente Skari på andre plass og Vibeke Skofterud på 8. plass, har de norske jentene hevet seg i forhold til tidligere år. Brumunddølen Gjermundshaug Pedersen gir mye av æren for framgangen til trenerne.

- Svein Tore Samdal og Egil Kristiansen er positive figurer i miljøet og har vært med og dratt lasset sammen med oss. Vi har det bra sammen og da klarer vi å gjøre en bra jobb også, sier hun.

HISTORISK: Det ble en historisk stafettseier for de norske jentene i går. Fra venstre, Bente Skari, Hilde Gjermundshaug Pedersen, Vibeke Skofterud og Tina Bay.