OL-gull neste

Hilde Gjermundshaug Pedersen (37) har terpet skøyteteknikk i hele høst, og det har gitt resultater. I går slo hun til med en glitrende skøyteetappe og sørget for det første norske stafettgullet siden 1991.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har forbedret små tekniske detaljer i skøyting, og det har gitt resultater. Det handler om å ikke gjøre ting vanskelig, sier Hilde Gjermundshaug Pedersen til Dagbladet.

Skijentene har i høst terpet teknikk med skøytetrener Egil Kristiansen. Både Vibeke Skofterud og Hilde Gjermundshaug Pedersen har klart å heve seg i skøyting, og det kan vise seg å være gull verdt for stafettlaget under Salt Lake City-OL.

De norske jentene har tidligere klart å hamle opp med russerne på de to første klassiske etappene, men har alltid blitt knust på skøyteetappene.

I går klarte skijentene å bryte en barriere.

Mye sølv

- Alt fungerte perfekt for meg. Det var deilig å høre at jeg økte forspranget, sier Hilde Gjermundshaug Pedersen.

37-åringen leverte et perfekt taktisk løp i går, og knuste russiske Larissa Lasutina på 3. etappe. Skiveteranen økte ledelsen fra 34 til 53 sekunder, og Vibeke Skofterud klarte å holde unna for sterke Julija Ts jepalova på siste etappe.

Nå mener skiledelsen det er på tide at Norge tar steget opp på toppen av seierspallen, også i et mesterskap.

- Vi har veldig mange sølvmedaljer fra mesterskap, så det må være lov til å satse på gull i OL, sier sportssjef i langrenn, Sindre Bergan til Dagbladet.

Og han får støtte fra assistenttrener Egil Kristiansen.

Selvtillit

- Selvtillit er viktig og i dag viste vi at det er mulig å slå russerne. Målet er å stå på toppen av seierspallen i OL, selv om det helt sikkert blir vanskeligere å vinne i OL enn det var i dag, sier kvinnetreneren.

Hilde Gjermundshaug Pedersen ligger nå på sjetteplass i verdenscupen sammenlagt. Med Bente Skari på andre plass og Vibeke Skofterud på 8. plass, har de norske jentene hevet seg i forhold til tidligere år. Brumunddølen Gjermundshaug Pedersen gir mye av æren for framgangen til trenerne.

- Svein Tore Samdal og Egil Kristiansen er positive figurer i miljøet og har vært med og dratt lasset sammen med oss. Vi har det bra sammen og da klarer vi å gjøre en bra jobb også, sier hun.

HISTORISK: Det ble en historisk stafettseier for de norske jentene i går. Fra venstre, Bente Skari, Hilde Gjermundshaug Pedersen, Vibeke Skofterud og Tina Bay.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer