Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-gullvinner: - Tror jeg var veldig nære å ta livet mitt

Forteller om sin tøffe fortid.

SMILER: Nå er smilet på plass for Stefan Groothuis. Tidligere i livet har han slitt med depresjoner. Foto: REUTERS / Eric Gaillard / NTB scanpix
SMILER: Nå er smilet på plass for Stefan Groothuis. Tidligere i livet har han slitt med depresjoner. Foto: REUTERS / Eric Gaillard / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For et par dager siden gikk Stefan Groothuis (32) inn til Nederlands første gull på 12 år på 1000 meter skøyter. Da satt smilet løst på nederlenderens munn.

Virkeligheten hans for et par år siden var imidlertid en helt annen.

- Jeg tror at jeg var veldig nære å ta livet mitt, sier han til OL-arrangørens hjemmeside, ifølge svenske Expressen.

- Det føles veldig rart å si det. Hvem som helst kan skape et helvete inni hodet sitt, og alt kan bli kulsvart, sier han. 

Han skal ha slitt med depresjoner etter at en skade hindret progresjonen hans.

- Da jeg var 25 år, var jeg så nære toppen. Og så skadet jeg hælen min. Det tok meg ett og et halvt år å komme tilbake igjen, sier Groothuis.

- Ett år senere ble jeg rammet av depresjoner. Det var en merkelig periode ettersom jeg fikk min første sønn. Jeg er så glad jeg lyktes med å komme meg gjennom perioden, for i dag har jeg to fantastiske barn og er olympisk mester. Det kjennes helt fantastisk, sier han. 

I dag er nederlenderen ranket som nummer 17 i verden, og onsdag tok han OL-gullet på 1000 meter i skøyter for menn.

Totalt har Nederland tre gull i OL i Sotsji, alle i skøytekonkurranser.

Hele Norges coronakart