OL-gullvinner Tormod Knutsen død

OL-gullvinner er død

Den tidligere kombinertløperen og olympiske mesteren Tormod Knutsen fra Eidsvoll ble 89 år gammel.

OL-HELT: Tormod Knutsen omtales av Romerikes Blad som en av Romerikes største idrettspersonligheter. Foto: Aktuell / NTB
OL-HELT: Tormod Knutsen omtales av Romerikes Blad som en av Romerikes største idrettspersonligheter. Foto: Aktuell / NTB Vis mer
Publisert

Dødsfallet ble bekreftet av sønnen Audun Knutsen overfor Eidsvoll og Ullensaker Blad. Knutsen, som av Romerikes Blad omtales som en av Romerikes største idrettspersonligheter, døde tirsdag kveld.

Knutsen tok gull i kombinert i OL i Innsbruck i 1964, etter å ha tatt OL-sølv i lekene i Squaw Valley fire år tidligere. Han tok fire NM-titler og ble tildelt Holmenkollmedaljen i 1960.

Tidligere sportsleder i Romerikes Blad, Jon Wiik, husker ham som en ydmyk idrettshelt.

– Det kom for eksempel tydelig til uttrykk i hans kåserier. Han takket alltid ydmykt alle som hadde lagt forholdene til rette, framfor alt hans kjære kone Olga og arbeidsgiveren Mathiesen Eidsvold Værk, sier Wiik til Romerikes Blad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer