OL-håp (22) mistet livet etter lynnedslag

Den 22 år gamle surferen Katherine Diaz døde etter å ha blitt truffet av lynet under trening.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det skriver blant annet The Guardian.

Det El Salvardorianske OL-håpet ble truffet av lynet under en treningsøkt fredag forrige uke nær sitt eget hjem, opplyser den britiske avisa.

Nødetater skal ha rykket raskt ut til ulykkesstedet, men livet til den 22 år gamle surferen sto ikke til å redde.

- En fantastisk utøver som har representert vårt land har forlatt oss, står det i en pressemelding fra El Salvardors surfeforbund om bortgangen til Katherine Diaz.

Surferen Salvador Villas Boas surfet på dagens største bølge i Nazare i Portugal, da han plutselig falt i vannet. Når bølge nummer to kommer, ser det meget stygt ut for surferen. Men da kommer redningsmannen på vannskuter: Ramon Laureano redder surferen fra å bli knust av bølgene, bokstavelig talt i siste sekund. Vis mer

Ulykken skjedde ved El Tunco-stranden, rundt 16 kilometer sør for hovedstaden San Salvador.

Den spanske avisa AS skriver at det var ett uventet skifte av vær den dagen lynet slo ned.

«Himmelen var klar, og det var en uforutsett storm som ikke så ut til å ha mye elektrisk intensitet i seg heller», skriver den spanske avisa om hendelsen.

Diaz ble ansett som en av landets beste surfere og var et stort OL-håp for El Salvador inn mot de kommende lekene i Tokyo.

Det internasjonale surfeforbundet kom også med sin hyllest til 22-åringen.

- Det er med et tungt hjerte at ISA har lært om bortgangen til El Salvadors Katherine Diaz. Katherine viste en glede og energi som gjør surfing så spesiell og kjær for oss alle, som en global ambassadør for sporten, heter det i uttalelsen.

Diaz forberedte seg til ISA World Surf Games i El Salvador før sommeren. Konkurransen fungerer som en kvalik inn mot OL.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer