Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-håp (26) døde i motorsykkelkrasj

Braian Toledo skulle delta i sitt tredje strake OL denne sommeren, men spydkasteren døde tragisk i en motorsykkelulykke i hjemlandet.

SPYDKASTER: Braian Toledo var i finalen under forrige OL og forberedte seg til et nytt før han døde i en motorsykkelulykke. Foto: Adrian DENNIS / AFP / NTB Scanpix
SPYDKASTER: Braian Toledo var i finalen under forrige OL og forberedte seg til et nytt før han døde i en motorsykkelulykke. Foto: Adrian DENNIS / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Den argentinske spydkasteren Braian Toledo døde nylig i en tragisk motorsykkelkrasj i hjemlandet Argentina, skriver La Nacion.

Expressen har tidligere skrevet om dødsfallet.

Toledo var en av den søramerikanske nasjonens største håp under de kommende lekene i Tokyo denne sommeren.

26-åringen var ute på motorsykkelen sin da ulykken inntraff i hjembyen Marcos Paz, rundt tre mil utenfor Buenos Aires. Toledo skal ha omkommet på stedet.

Ifølge den argentinske avisa Clarin skal Toledo ha vært på vei hjem fran en familiemiddag da han døde. Ingen andre skal ha vært involvert i ulykken, skriver La Nacion.

Sorgens dag

Dødsfallet har naturligvis blitt møtt med stor sorg både i hjemlandet Argentina og i det internasjonale friidrettsmiljøet.

Blant annet har de to storklubbene i landet Boca Juniors og River Plate, begge delt sine kondolanser.

«En sorgens dag for all argentinsk idrett», skriver River Plate.

- Hans bortgang preger oss alle, skriver politiker Ricardo Alfonsin.

Toledo har lenge vært en lovende spydkaster og debuterte i OL allerede som 18-åring i London 2012. I 2016 ble han nummer ti i OL-finalen og hans personlige bestenotering på 83.32 er argentinsk rekord.

God venn

De siste åra har han hatt finsk trener i Kari Ihalainen og også bodd deler av tiden i Finland for å utvikle seg som spydkaster.

Hans treningsvenninne i Finland, 100-meterløperen Annimari Korte delte på Instagram sin sorg over vennens død. '

- «Jeg vil heller dø når jeg gjør noe jeg elsker enn å ikke leve livet i det hele tatt» var noe av det siste du til meg. Hvil i fred, min utrolige venn, skriver Korte på sosiale medier.

Hun fortsetter:

- Jeg var skikkelig irritert og sa til Braian hele tiden at han ikke burde kjøre motorsykkel. Jeg solgte min egen for ett år siden, ettersom jeg var redd for å skade meg på vei til trening. Men Braian var aldri redd og det var det han elsket å gjøre mest av alt.

Hele Norges coronakart