OPERERT: Det er foreløpig uklart hvilken betydning Tore Holviks håndleddbrudd vil ha for OL om noen uker.Foto: SCANPIX/AP/Kerstin Joensson
OPERERT: Det er foreløpig uklart hvilken betydning Tore Holviks håndleddbrudd vil ha for OL om noen uker.Foto: SCANPIX/AP/Kerstin JoenssonVis mer

OL-håp brakk håndleddet på trening

Snowboardkjøreren Tore Holvik operert i Sveits.

|||

Den norske snowboardkjøreren Tore Holvik brakk håndleddet under trening lørdag.

Det var under trening til halfpipefinalen i TTR-konkurransen European Open at Holvik var uheldig. Etter å ha vært fem meter oppe i lufta slo han hånden i bakken ved landingen.

- Det var rett og slett uflaks. Han falt ikke, men slo hånden i bakken på en måte som gjorde at den brakk, sa landslagstrener Roger Hjelmstadstuen.

Røntgenundersøkelsen på sykehuset i Laax viste at det er brudd. Han har fått lagt inn stenger for at bruddet skal holdes rett og stabilt.

Søndag flyr han hjem til Oslo, og der venter utredning og kartlegging av skaden.

- Jeg skal komme fort tilbake, var Holviks egen kommentar.

Holvik skadet seg da han forsøkte seg på en «dobbelt cork», samme triks som førte til at snowboardstjernen Kevin Pearce skadet seg nyttårsaften.

21 år gamle Holvik var regnet som norsk OL-håp. Det er uklart hva skaden får å bety for deltakelse i Vancouver-lekene. 

I Holviks fravær forsvarte Ståle Sandbech Norges farger i halfpipefinalen i Laax. Det gjorde han til en sterk fjerdeplass. Peetu Piiroinen fra Finland vant.

(NTB)