Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-håp i fyllearresten

Spydkasteren Pål Arne Fagernes har tilbrakt natten i arresten. OL-håpet er siktet, mistenkt for promillekjøring og for å ha motsatt seg arrest. 26-åringen innrømmer å ha dummet seg ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vedkomne ble pågrepet fordi det var skjellig grunn til mistanke om promillekjøring, sier vakthavende jurist, Hilde Langlo Bøe ved Asker og Bærum politikammer.

Fagernes som er tidligere dømt for vold og råkjøring, ble pågrepet av politiet ved Billingstad i Asker

sammen med en annen mann rundt klokken 02.00 natt til mandag, skriver Verdens Gang.

- Jeg synes hele episoden er fryktelig trist og lei, og er forferdelig flau over oppførselen min. Jeg skjønner at jeg som toppidrettsmann har et spesielt ansvar for å fremstå som et positivt forbilde også på fritiden. Jeg forstår at jeg har dummet med skikkelig ut, skriver Fagernes på e-mail til pressetalsmann Tim Kronborg.

Banket på feil dør

ifølge VG skal Fagernes ha prøvd å komme seg inn i en bolig, men banket trolig på feil dør.

Familien i huset våknet av bankingen på døren. De ble redde da to ukjente menn stod på utsiden, og kontaktet politiet.

Politiet kom straks etter, men vil hverken bekrefte eller avkrefte at han banket løs på feil dør.

- Han ble ikke pågrepet etter mistenkelig kjøring, sier politiadjudanten.

Den 95 kilo tunge spydkasteren skal i følge politiet ha motsatt seg arrestasjonen. Og det skal også ha blitt brukt grov kjeft da tumultene oppstod.

Om forholdet vil bli definert som vold mot offentlig tjenestemann kunne ikke Langlo Bøe kommentere i går.

- Det er for tidlig i etterforskningen til å kunne si noe om hvilken bestemmelse forholdet eventuelt rammes av, sier politiadjudanten.

Fagernes ble løslatt etter å blitt avhørt i går morges, opplyser politiet.

Forklarer seg

Fagernes forklarer selv at han skulle ha en «siste kveld med gutta» før avreise til OL. Kvelden ble fuktig, og deler av natten er fortsatt noe uklar for spydkasteren.

Etter å ha sittet og drukket noen timer bestemte de seg for å besøke en venninne for å ha et nachspiel. På Billingstad skal de ha banket på dører og vinduer til venninnen.

- Desverre viste det seg etter hvert at vi hadde havnet ved feil hus, og jeg er ikke helt sikker på hvordan vi havnet der. Eieren trodde tydeligvis at vi ville begå innbrudd der. Det hadde vi sevsagt aldri tenkt på eller ment, men jeg forstår jo at eieren ble engstelig slik som vi oppførte oss, skriver Fagernes.

Dømt tidligere

I 1997 ble Fagernes dømt til 50 dagers ubetinget fengsel for legemsbeskadelse og råkjøring. Han innrømmet da å ha slått en mann i ansiktet med knyttneven, da saken var opp i Asker og Bærum herredsrett.

Han ble også dømt for å ha skallet ned fornærmede slik at en tann sprakk.

I fjor ble han også bøtelagt for drukkenskap.

Til slutt ber Fagernes om fred og ro for å kunne forbrede seg på en skikkelig måte til OL. Førskommende lørdag reiser 26-åringen etter planene til Sydney.

ANNEN TILSTAND: Her er spydkasteren Pål Arne Fagernes slik vi ser ham i konkurranser.