OL-håp krasjet med barn

Ute i flere uker.

(Dagbladet.no): Trond Iversen er et av Norges største langrennshåp i vinterens OL i Torino. I helga gikk han sprintrenn i Kragerø, og endte opp med skuldra ut av ledd og et skadeavbrekk på flere uker.

- Vi gikk første sprintrenn og deretter 100-metere. Jeg var i finalen mot Andrus Verpalu (Estland), og hadde full kontroll. Akkurat da jeg passerte målstreken, kom det en liten unge hoppende inn i løypa. Jeg tror skia mi gikk mellom beina på ungen, jeg fikk rotasjon og falt, forteller Iversen til Dagbladet.no.

Smale løyper

- Jeg kjente med en gang at noe ikke stemte, og merka at skuldra var ute av ledd. Mens jeg venta på sjukebilen sklei skuldra på plass igjen, men jeg har likevel fått beskjed om å holde meg i ro i et par uker.

Iversen snakket med barnets bestemor etter løpet.

- Det virket som det hadde gått greit, men det var nok en litt skremmende opplevelse. Løypene i Kragerø var veldig smale, og publikum sto helt inntil.

Iversen, som ble nummer ni på den klassiske sprinten i Ski-VM sist februar. I Torino er det fristilssprint, og Iversen vant det siste verdenscuprennet i den disiplinen forrige sesong.

- OL-sprinten er mitt store mål, samtidig som jeg har sprintstafetten (klassisk stil) i bakhodet. Der er det imidlertid mye vanskeligere å få plass. Vi er flere som kjemper om å få gå, og bare plass til to løpere, forklarer 29-åringen.

I SPRINTTOPPEN: Trond Iversen er en av verdens beste sprintere. Her fra konkurransen i Drammen i mars. Scanpix
I SPRINTTOPPEN: Trond Iversen er en av verdens beste sprintere. Her fra konkurransen i Drammen i mars. Scanpix Vis mer

Ny verdensrekord

OL-oppkjøringa blir nå amputert med skadeavbrekket. Etter et par uker i ro, håper Iversen å være i toppslag igjen.

- Vi har en samling i slutten av juli og en i begynnelsen av august. Da håper jeg å kunne gå for fullt igjen. Nå må jeg holde meg i ro slik at skuldra ikke skal gå ut av ledd igjen.

- Det er ekstra kjedelig at dette skulle skje nå, for jeg har nesten aldri vært i bedre form. Forhåpentlig kommer jeg raskt tilbake, sier Trond Iversen.

PS: Guro Strøm Solli, som også gikk sprint i VM, satte ny verdensrekord på 100-meter i Kragerø. Den nye bestenoteringa er 15,47, melder langrenn.com.

Trond Iversen var raskest av gutta med 13,80. Det er et halvt sekund dårligere enn Eldar Rønnings verdensrekord fra i fjor.