OL-håp må bort fra Norge

Ken Holter (26) er med sine 205 cm og en vekt på 125 kg verdens største taekwondoutøver. Men han får ikke utøve idretten sin i Norge.

Likevel drømmer romerikingen om OL-finale i tungvekt i Aten om to år. Det store problemet er at OL-håpet ikke får utøve idretten i Norge og må til utlandet for å konkurrere

- Det koster mange penger hvis han skal hevde seg i verdenstoppen, sier sportssjefen i Norges Kampsportforbund Dag Jacobsen.

Etter at Kulturdepartementet innførte nye forskrifter for fullkontaktsidrettene er det blitt umulig for Holter å konkurrere i Norge.

- Tidligere konkurrerte alle tungvektsutøverne i klassen +84 kg, men etter de nye forskriftene kan det ikke være mer enn 10 kilo i vektforskjell mellom utøverne. Dette betyr at tungvektsklassen må deles opp flere klasser noe som betyr at det ikke blir noen utøvere i klassen til Holter.

Norges Kampsportforbund har imidlertid søkt departementet om dispensasjon, men i mellomtiden må Ken Holter til utlandet for å konkurrere.

Til Polen

Til helgen skal Ken Holter delta i det åpne polske mesterskapet som arrangeres i polske Poznan for å få konkurransetrening.

- Jeg vet at jeg må trene hardere enn de beste i verden hvis jeg skal vinne, og at jeg må utvikle meg på en del områder. Jeg trenger mye sparring og å utvikle hurtigheten, og ikke minst bevegeligheten, sier Ken. Han trener to-tre økter om dagen seks dager i uken.

- Jeg har sluttet i jobben min og satser alt på å vinne OL-kvalifiseringen. Det er tøft å satse alt, men det er nå jeg har muligheten. Jeg mangler imidlertid midler til å reise på samlinger der det er mulig å sparre og til å reise på konkurranser, som jeg er helt avhengig av siden jeg ikke får konkurrert i Norge, sier Ken. Nå håper på å finne en sponsor som vil hjelpe han fram til OL-gull.

NTB