OL-håp vet ikke hvordan han skal komme seg til Torino

Henrik Lundqvist venter på en telefon.

(Dagbladet.no:) Det er ikke bare-bare å skulle forsvare Sveriges OL-ære. Det kan for eksempel være vanskelig å komme seg til Torino.

Slik oppleves det i hvert fall for Henrik Lundqvist (23).

Han er en av verdens beste ishockeykeepere, men har fortsatt ikke hørt noe fra den svenske OL-komiteen.

- Det hadde vært fint om noen ringte, sier han til Aftonbladet.

Har fått hansker ...

Lundqvist spiller for New York Rangers, og skal spille mot Toronto Maple Leafs lørdag kveld. Etter dette er det meningen at han skal kaste seg på første fly til Torino.

- Jeg vet fortsatt ikke hvordan eller når jeg skal komme meg dit. Jeg håper jeg får en flybillett snart, sier svensken.

Han er imidlertid ikke helt glemt. NHLs nest beste målvakt har fått tilsendt beinbeskyttelse, hansker og en hjelm han skal bruke i OL, og bruker det til og med på trening for å vende seg til det.

STOR KEEPER: Henrik Lundqvist i New York Rangers har spilt veldig godt denne sesongen. Foto: AP
STOR KEEPER: Henrik Lundqvist i New York Rangers har spilt veldig godt denne sesongen. Foto: AP Vis mer

I Madison Square Garden er han konge, og er blant de mest populære spillerne. Før de olympiske leker venter tre NHL-kamper, og så er det bare én ting han tenker på.

- Jeg har en tilbakekommende drøm om at vi tar gull, sier han til Expressen.

Svensker i OL-form

Sverige har som vanlig store forhåpninger til «Tre Kronor», og nå viser også flere spillere gryende OL-form, melder ANB.

I Vancouver avgjorde de svenske spillerne da hjemmelaget Canucks slo Shampos tidligere lag Columbus Blue Jackets 7-4 natt til tirsdag.

Både Markus Näslund, Daniel Sedin og Mattias Öhlund noterte seg for en scoring og en assist, mens Henrik Sedin hadde to målgivende pasninger.

Tampa Bay Lightnings Fredrik Modin noterte seg for en scoring og en assist da New York Islenders ble slått 3-2. I Dallas fikk Mathias Tjärnqvist en assist da Stars slo Nashville Predators, noe Jonathan Hedström også gjorde da Anaheim Mighty Ducks tapte 5-6 for Edmonton Oilers.

Den åttende svenske spilleren som noterte seg for poeng i natt var Calgary Flames\' Kristian Huselius.

I tillegg er den største stjernen av de alle, Peter Forsberg, i full trening etter en skade. «Foppa» har sagt klart i fra at han skal spille for Sverige under OL.

SVENSK OL-JUBEL? Henrik Lundqvist håper på OL-gull.