Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Freeski-håpene forberedt på kulda i OL

OL-håpene om Pyeongchang-kulda: - Har ikke lyst til å være ute i det hele tatt

Johanne Killi (20) innrømmer at kulda er en liten bekymring.

LITT BEKYMRET: Johanne Killi legger ikke skjul på at hun ikke er sånn kjempeglad i kulda. Her i Hafjell i fjor vår. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
LITT BEKYMRET: Johanne Killi legger ikke skjul på at hun ikke er sånn kjempeglad i kulda. Her i Hafjell i fjor vår. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRYSIL (Dagbladet): OL er bare noen små dager unna, og været i Pyeongchang har skapt bekymring:

Den siste uka har det nemlig vært veldig kalt i OL-byen. Gradestokken har krøpet ned til 15-17 minusgrader.

Freeskierne er blant Norges største medaljehåp i mesterskapet. De slutter seg til OL-troppen torsdag. Johanne Killi, som nylig tok sølv i X-Games, innrømmer at kulda er en liten bekymring.

- Man blir så stiv. Jeg har ikke lyst til å være ute i det hele tatt når det er så kaldt. Jeg pakker med meg mye klær, men det er litt ubehagelig å ha på seg mange lag når man skal ut i fulle triks, sier Killi til Dagbladet.

Varierende vær

Heldigvis ser prognosene bedre ut for tida som kommer. Ifølge Yr.no. er det meldt fra 5 til -8 grader den neste uka. Pyeongchang ligger mot kysten nordøst i Sør-Korea, og er blant annet kjent for kalde vintre. Utover i lekene skal temperaturen derimot krype ned til rundt 15 minus igjen.

OL-HÅP: Johanne Killi og Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Marthe Ihle / Dagbladet
OL-HÅP: Johanne Killi og Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Marthe Ihle / Dagbladet Vis mer

Det varierende været fikk OL-håpene kjenne på under prøve-OL for to år siden. Freeskierne skal for øvrig også oppholde seg i fjellene, der det fort blir kaldest.

- Jeg har fulgt med på værmeldingene. Framover står det plussgrader, faktisk, så jeg tror det varierer veldig. For to år siden var det kjempekaldt én dag, før det snødde litt, så var det plutselig så varmt at vi kunne kjøre i hettegenser, sier Killi.

Øystein Bråten, som vant to sølv i X-Games nylig, pakker også med seg varmt tøy:

- For to år siden kjørte jeg i hettegenser. Nå er det snudd helt opp-ned. Men det kan snu veldig fort, sier Bråten til Dagbladet.

- Det håper vi det gjør, supplerer lagkompis Christian Nummedal.​

- Iskaldt

Magnus Kim (19) skal representere Sør-Korea i OL. Han forteller at været varierer voldsomt i landet.

- Det er veldig annerledes enn i Norge, først og fremst på grunn av breddegraden det ligger på. Grensa mellom nord og sør ligger på 38. breddegrad. Den kalde lufta fra Sibir gjør at det er store kontraster mellom dag og natt, sa Magnus Kim til Dagbladet.

- Sola står mye sterkere ned mot bakken enn i Norge, spesielt midt på dagen. Da står sola rett over hodet ditt. Det ser du tydelig på snøen. Det er ikke sånn at det smelter og blir vann, men det fordamper. Derfor krymper snøen raskt. Det gir utfordringer for smørerne og skivalg, fortalte 19-åringen videre.

Dagbladet-reporter Tormod Brenna i OL-byen Pyeongchang beskrev været slik mandag:

«Sola tar, men i dag var det iskaldt oppe på skistadion. Isbiter i vindkastene».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!