OL-håpet (20) stormet inn til ny norsk rekord

Karsten Warholm.

SATTE NY NORSK REKORD: Karsten Warholm satte ny norsk rekord på 400 meter hekk i Florø i dag. Bildet er fra i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
SATTE NY NORSK REKORD: Karsten Warholm satte ny norsk rekord på 400 meter hekk i Florø i dag. Bildet er fra i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Karsten Warholm var 32 hundredeler bak OL-kravet da han løp inn til norsk rekord på 400 meter hekk under Florø friidrettsfestival.

20-åringen forbedret sin personlige rekord med halvannet sekund på distansen. Warholm vant med tiden 49,62.

Det er forbedring av Øyvind Strømmen Kjerpesets norgesrekord på 49,95 fra 2013. Warholms gamle personlige rekord var på 51,09.

Stortalentet var i tillegg ikke mer enn 32 hundredeler bak OL-kravet på 49,30. Han får en ny sjanse til å løpe seg til Rio på Bislett Games torsdag.

Da møter han Strømmen Kjerpeset til ny duell på langhekken. Kjerpeset ble henvist til andreplass på hjemmebane lørdag.

På 200 meter løp Warholm inn til tredjeplass og 21,09. Der er hans personlige rekord 20,92.

Jaysuma Saidy Ndure løp i mål på tiden 10,28 på 100 meter. Det var nok til å vinne løpet, men langt bak hans bestenotering på 9,99. 32-åringen har tidligere uttalt at han satser på 200 meter mot OL i Rio, men startet ikke på distansen i Florø.

Lengdehopperen Nadia Akpana Assa gjorde et bra stevne og var kun fem centimeter bak EM-kravet. 20-åringen hoppet 6,50 meter, noe som er ny personlig rekord. Den gamle var på 6,39. Margrethe Renstrøm ble nummer tre med 6,28.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer