TØFFING: Birk Ruud er ikke redd for å by på seg selv, men lover at han ikke skal miste hodet i OL. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TØFFING: Birk Ruud er ikke redd for å by på seg selv, men lover at han ikke skal miste hodet i OL. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

OL-håpet Birk Ruud (17) mistet besinnelsen: - Jeg håper folk forstår det

Stortalentet Birk Ruud hoppet ut av løypa, kastet hansker, staver og hjelm rundt seg og mistet besinnelsen etter at han ramlet under VM i Sierra Nevada.

TV-klippet av en illsint utøver fra Bærums Skiklub gikk som en farsott i sosiale medier.

– Jeg skal bli kjent for noe helt annet om jeg kommer til OL, lover unggutten.

– Det var sikkert mange som stusset og tenkte at det var barnslig oppførsel, men jeg er ung og har jobbet hardt og lenge. Jeg håper folk forstår at når noe man virkelig ønsker går i dass, så blir man frustrert, sier Birk Ruud til NTB foran OL-sesongen.

Ingenting ble ødelagt

Fjernsynsfotografene filmet hele utbruddet der utstyret ble kastet rundt og i bakken fra en fortvilet friskier, den gangen bare 16 år gammel.

– Det ville vært rart om man ikke ble frustrert. Da hadde man vel ikke jobbet så hardt for det, kanskje. Det var friske saker, men heldigvis ble ingenting ødelagt. Jeg har sponsorer som kan fikse opp litt på utstyrsfronten, smiler Ruud.

Nå lover han å oppføre seg langt bedre dersom han får OL-tur og igjen kan bli en hit på Twitter, Facebook og i andre sosiale medier.

– Det blir ikke det samme stuntet i OL, bedyrer Birk Ruud.

– Du kan slippe unna med det der én gang, men jeg skal nok holde litt lavere profil.

– Jeg vet ikke hva jeg skal by på, men vinner du et OL, så får du mye oppmerksomhet. Du får mange muligheter. Kanskje dere heller seg meg i noen populære TV-programmer. Jeg skal leve livet, sier skitalentet.

Elsker klær

17-åringen påpeker at han allerede til vinteren må gripe OL-sjansen.

– Jeg har veldig lyst på en skadefri og stor sesong. OL har vært et mål lenge. Jeg må absolutt gripe sjansen. Jeg er ung, men det er hele fire år til neste gang. Det er så lenge til jeg vil få muligheten igjen, påpeker OL-håpet.

– Jeg kan klare litt av hvert, men det er litt skummelt å si hva man kan klare i Sør-Korea. Jeg har troen på meg selv. Jeg elsker denne sporten.

Ruud er veldig opptatt av klær og håper å få til et spennende samarbeid med en av sine sponsorer.

– Jeg markedsfører klærne deres. Jeg lager ikke egne kolleksjoner med dem, men det hadde absolutt vært morsomt å kunne bruke karrieren til det. Det er kuleste er å gå i noe som er classy, kult og style, sier tenåringen.

(NTB)