OL-håpet Birk Ruud (17) mistet besinnelsen: - Jeg håper folk forstår det

Stortalentet Birk Ruud hoppet ut av løypa, kastet hansker, staver og hjelm rundt seg og mistet besinnelsen etter at han ramlet under VM i Sierra Nevada.

TØFFING: Birk Ruud er ikke redd for å by på seg selv, men lover at han ikke skal miste hodet i OL. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TØFFING: Birk Ruud er ikke redd for å by på seg selv, men lover at han ikke skal miste hodet i OL. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TV-klippet av en illsint utøver fra Bærums Skiklub gikk som en farsott i sosiale medier.

– Jeg skal bli kjent for noe helt annet om jeg kommer til OL, lover unggutten.

– Det var sikkert mange som stusset og tenkte at det var barnslig oppførsel, men jeg er ung og har jobbet hardt og lenge. Jeg håper folk forstår at når noe man virkelig ønsker går i dass, så blir man frustrert, sier Birk Ruud til NTB foran OL-sesongen.

Ingenting ble ødelagt

Fjernsynsfotografene filmet hele utbruddet der utstyret ble kastet rundt og i bakken fra en fortvilet friskier, den gangen bare 16 år gammel.

– Det ville vært rart om man ikke ble frustrert. Da hadde man vel ikke jobbet så hardt for det, kanskje. Det var friske saker, men heldigvis ble ingenting ødelagt. Jeg har sponsorer som kan fikse opp litt på utstyrsfronten, smiler Ruud.

Nå lover han å oppføre seg langt bedre dersom han får OL-tur og igjen kan bli en hit på Twitter, Facebook og i andre sosiale medier.

– Det blir ikke det samme stuntet i OL, bedyrer Birk Ruud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer