HAR FÅTT GJENNOMGÅ: Gabrielle Douglas vant to OL-gull i 2012, og fulgte opp med gull i lagkonkurransen i Rio-OL- Likevel har hun fått gjennom. Foto. NTB Scanpix 
HAR FÅTT GJENNOMGÅ: Gabrielle Douglas vant to OL-gull i 2012, og fulgte opp med gull i lagkonkurransen i Rio-OL- Likevel har hun fått gjennom. Foto. NTB Scanpix Vis mer

OL-håpet knust etter hets

Gabby Douglas ble en yndling i USA etter hun tok to OL-gull i 2012. I Rio har hun blitt et offer for hets.

(Dagbladet): Turneren Gabby Douglas (20) var en av USAs store stjerner under London-OL i 2012. Hun var en del av «Fierce Five» - som vant lagkonkurranse og herjet i mange av de individuelle øvelsene.

Douglas kom hjem til USA som en helt, fikk flere store sponsorer og et eget realityprogram.

Nå, fire år seinere - har mye snudd.

Bommet

Douglas greide ikke å forsvare OL-gullet fra London i skranke, og selv om hun tok gull i lagkonkurransen fikk hun gjennomgå, skriver blant annet Washington Post.

* Først på grunn av at hun ikke heiet nok på lagvenninnene og ikke så glad ut under lagkonkurransen.

* Så fordi hun ikke holdt hånda på hjertet under nasjonalsangen på podiet.

* Og på sosiale medier fikk hun også gjennomgå for håret og utseende.

Etter lagkonkurransen rykket Douglas ut og beklaget at hun ikke hadde holdt hånda på hjertet.

I dag, etter siste konkurranse, tok hun et oppgjør med «haterne».

- Urettferdig

Douglas innrømmer at kritikken har vært vanskelig å svelge. Til Washington Post forteller hun:

- De kritiserte meg veldig da de snakket om håret mitt, måten jeg oppfører meg på på tribunen eller at jeg ikke holder hånda over hjertet under nasjonalsangen. Det er ingen god følelse, jeg ble såret.

Hun fortsetter:

- Jeg har forsøkt å ikke ta det innover meg, men det er umulig å ikke få med seg kritikken i sosiale medier. Jeg har vært gjennom mye, men jeg elsker fortsatt fansen.

I dag rykket også Douglas mor, Natalie Hawkins, ut til CNN og fortalte at dattera har vært knust på grunn av de negative kommentarene:

- Hun gikk fra å være beundret til å være en magnet for kritikk og hat. Det har vært tøff. Hun har vært knust på grunn av alle kommentarene, sier