OL-håpet lever for Katja

Men rekker ikke kvartfinalen.

Katja Nybergs OL-håp lever. Hun kom godt gjennom røntgensjekken søndag og kan være klar til en semifinale.

Det var lange køer for MR-undersøkelse, så Nyberg fikk vente i over fem timer før hun ble sendt inn på benken i deltakerlandsbyen.

Det var en nervepirrende kveld for henne.

- Det var heldigvis det vi håpet. I medisinske termer er det et lite risp i de dypere deler av indre leddbånd, Hvis det går som vi håper så er hun klar til en eventuell semifinale, sier landslagslege Ola Sand til NTB.

Kvartfinalen mot Sverige tirsdag rekker hun ikke.

- Behandlingen er først ro, så sykling. Deretter blir det en blanding av ro og sykling, så ikke skadestedet utsettes for noe. Hun vil bli testet enten kvelden før eller tidlig på en eventuell semifinaledag, sier Sand.

Han forteller at Nyberg var glad og lettet da hun fikk resultatet av testen, men at hun var fattet under hele den lange ventetiden.

Vond oppvarming

Nyberg fikk smerter i kneet på oppvarmingen til Romania-kampen søndag (24-23-seier til Norge).

Hun satt seks minutter på benken før hun forlot spilleområdet. Hun var ikke å se før hun sammen med samboer Gro Hammerseng gikk i bussen lenge etter de andre jentene på laget.


Skadeforfulgt

Nyberg har vært skikkelig skadeutsatt. Hun mistet VM i 2005 (det samme gjorde Hammerseng). I EM året etter røk kneet etter få minutter av åpningskampen mot Slovenia. Hun kom ikke på banen mer.

SLAPP MED SKREKKEN: MR-undersøkelsen viser at Katja Nyberg har fått lite risp i de dypere deler av indre leddbånd. Dermed er sjansene gode for at hun får spille mer for Norge i OL. Foto: SCANPIX
SLAPP MED SKREKKEN: MR-undersøkelsen viser at Katja Nyberg har fått lite risp i de dypere deler av indre leddbånd. Dermed er sjansene gode for at hun får spille mer for Norge i OL. Foto: SCANPIX Vis mer

For Norge er nyheten meget gledelig. Nybergs innsats som forsvarsspiller, ballsnapper og pasningslegger er markant.

Hun kan også smelle inn noen baller når hun lykkes, selv om hennes skuddvilje- og styrke er redusert etter langvarige problemer med skulderen.

Norge har vunnet alle sine fem kamper i OL så langt. Tirsdag venter Sverige i kvartfinalen.
(NTB)

<B>I FORM:</B> Katja Nyberg har vist en stigende formkurve i mesterskapet.