Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-håpet trolig ute for Hedda Berntsen

Får sannsynligvis ikke forsvart OL-sølvet fra 2010.

BLIR TROLIG HJEMME UNDER OL: Hedda Berntsen har trent hardt for å bli klar til OL, men et virus gjør at hun ikke får kjørt i Val Thorens denne uken. Det koster henne sannsynligvis også OL-deltakelsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Skicrosskjøreren Hedda Berntsen (37) får neppe sjansen til å forsvare OL-sølvet fra 2010 i Sotsji. Hun er rammet av en twar-bakterie og får ikke samlet flere FIS-poeng før OL-uttaket skal gjøres.

Denne ukens skicrosskonkurranse i franske Val Thorens er den siste før Det internasjonale skiforbundet (FIS) presenterer sin OL-rankingliste. En syk Berntsen håpet i det lengste å være med, men ble ikke tatt ut til verdenscuprennet.

- Hedda er syk og har vært det siden jul. Legen tok en vurdering søndag og sa at det var uforsvarlig for henne å kjøre nå. Det er veldig uheldig at hun ikke kan kjøre her, men det er for tidlig å si hvilke konsekvenser det får, sier landslagssjef Einar Witteveen til NTB.

32 utøvere får OL-plass i disiplinen. For øyeblikket er Berntsen rangert som nummer 41. Selv om enkelte utøvere blir «strøket» fordi hver nasjon kan stille med maksimalt fire utøvere, er det lite som tyder på at Berntsen når opp blant de 32 beste på FIS-listen.

- På grensen - Det ser ikke bra ut?

- Nei, det gjør dessverre ikke det. Men nå er hun syk. Helsen kommer først, og så får vi ta det andre etterpå, sier Witteveen.

- Det er ikke gitt at alle nasjonene fyller opp kvoten heller. Noen er strenge, og noen fyller opp. Det er ikke nødvendigvis kjørt (for Berntsens del), men det er på grensen, legger han til.

Det er Olympiatoppen som gjør det endelige, norske OL-uttaket. Kriteriene for å bli tatt ut er ifølge Witteveen to plasser innenfor de tolv beste eller én plass innenfor topp åtte i verdenscup.

- Jeg innstiller utøvere, og Olympiatoppen gjør endelig uttak. I utgangspunktet har vi fire potensielle gutter og tre jenter inklusive Hedda, sier landslagssjefen.

Nye kandidater Berntsen trente veldig godt foran OL-sesongen, men har vært plaget av lungebetennelse på grunn av twar-bakterien de siste ukene. For å komme til OL var hun innstilt på å kjøre med sykdom i kroppen i Val Thorens. Men slik blir det altså ikke.

- Olympiatoppen kan godt innstille meg til OL, men det hjelper ikke om jeg ligger utenfor kvalifiseringslisten til FIS. Da får jeg ikke starte, sa Berntsen forrige uke.

37-åringen tok OL-sølv i skicross i Vancouver for fire år siden. I Sotsji-lekene må Norge trolig se til andre medaljehåp.

- Jeg mener vi har et par medaljekandidater samt noen som har potensial, men må treffe. Det skifter fort i sporten, og det viktigste er å være best mulig forberedt. Vi skal forsøke å være gode nok til å vinne i OL, sier Witteveen.

(NTB)