Ingen aldersgrense i olympiske leker

OL-håpets alder sjokkerer

Unger skal sikre veksten for den olympiske industrien. I Tokyo-2020 stiller Storbritania med Sky som akkurat er fyllt 11år og er reklamefigur for en dukkeprodusent.

FRONTER OL OG LEKETØY: Sky Brown var bare 10 år da hun ble tatt opp i OL-troppen til Storbritania. Nå skal hun markedsføre dukker ved hjelp av Tokyo-OL neste sommer, samtidig som IOC får modernisert lekene sine. Men hva skjer med de stadig flere barna som følger et voksent treningsprogram for å vinne medaljer? FOTO: Sean M. Haffey/Getty Images/AFP
FRONTER OL OG LEKETØY: Sky Brown var bare 10 år da hun ble tatt opp i OL-troppen til Storbritania. Nå skal hun markedsføre dukker ved hjelp av Tokyo-OL neste sommer, samtidig som IOC får modernisert lekene sine. Men hva skjer med de stadig flere barna som følger et voksent treningsprogram for å vinne medaljer? FOTO: Sean M. Haffey/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I VÅR ble Sky Brown tatt opp i den britiske troppen som forbereder seg til sommerlekene i Tokyo neste sommer. Da var Sky bare 10 år, men hadde allerede flere sesonger bak seg som proff rullebrett-utøver i den sponsoreide amerikanske serien.

I Tokyo kommer hun til å bli Storbritanias yngste OL-utøver noensinne i sommer-OL. Der møter hun hjemmefavoritten Misugu Okamoto som vant den siste kvaliken suverent. Misugu har akkurat fylt 13, men er gammel nok til å bli ett av arrangørenes største navn under disse lekene. For nå skal de olympiske barneklassene fylles opp:

  • OL har mistet unge TV-seere, og en av løsningene på problemet er at IOC-sjefene henter inn nye idretter med et mer avslappet forhold til barnearbeid.

I 2020 er skateboard for første gang på det ordentlige konkurranseprogrammet. Nå er det alvor, og da får aldersgrensene bare falle.

Ungene er blitt OL-sjefenes nye leketøy.

PÅ bare fire år har sommer-OL mistet en fjerdedel av TV-seere mellom 18 og 35 . Nedgangen skyldes selvsagt mest overgangen fra lineært TV til nye plattformer, men nettopp denne teknolgiske utviklingen har satt fart i endringen av OL-programmet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer