OL-helt død

Wolfgang Perner tok Østerrikes første OL-medalje i skiskyting, men fire år seinere ble livet snudd på hodet etter en razzia og et fluktforsøk. Tirsdag døde 52-åringen.

AVSLØRT: Wolfgang Perner (til høyre) sikret seg OL-medalje i 2002. Her står han sammen med Sven Fischer (til venstre) og Ole Einar Bjørndalen etter sprinten i Salt Lake City. Foto: NTB Scanpix
AVSLØRT: Wolfgang Perner (til høyre) sikret seg OL-medalje i 2002. Her står han sammen med Sven Fischer (til venstre) og Ole Einar Bjørndalen etter sprinten i Salt Lake City. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er den østerrikske avisa Der Standard som skriver om Perners dødsfall.

Han hadde vært syk i lengre tid før han sovnet inn forrige tirsdag, 52 år gammel i hjembyen Salzburg. Perner hadde kone og to barn, og eide en rekke restauranter.

Helt

Perner var en helt i hjemlandet. Han tok Østerrikes første medalje i skiskyting i OL i 2002. Da ble han nummer tre på sprinten bak de to kamphanene Ole Einar Bjørndalen og Sven Fischer.

Men historien om Perner er også en historie om juks og fanteri. Fire år etter at han tok bronse i sprint i Salt Lake City, kvalifiserte Perner seg til OL i Italia i 2006, 39 år gammel.

Avslørt

Men, det mesterskapet endte med et trist sorti for Perner. Under de olympiske lekene slo politiet til mot det østerrikske landslagets lokaler i Pragelato og San Sicara.

Der beslagla de over 100 kanyler og 30 forpakninger med legemidler, astmamedisin og verktøy for å ta blodprøver og å gi blodoverføring.

Perner ble ikke funnet i OL-byen, og i etterkant ble det kjent at han rømte sammen med kollega Wolfgang Rottmann. Først to dager seinere ble de to funnet i hjemlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer