OL-helt funnet død

Blanca Fernández Ochoa ble etterlyst på landsbasis i Spania etter at ingen hadde hørt en lyd fra henne på ei uke.

FUNNET DØD: Blanca Fernández Ochoa (56) ble i dag bekreftet død. Foto: AP Photo / Dieter Endlicher / NTB Scanpix
FUNNET DØD: Blanca Fernández Ochoa (56) ble i dag bekreftet død. Foto: AP Photo / Dieter Endlicher / NTB ScanpixVis mer

Blanca Fernández Ochoa (56), tidligere OL-bronsevinner i alpint, var etterlyst nasjonalt etter at familien ikke hadde hørt nyss fra henne på ei uke.

Onsdag ble liket av en kvinne funnet i et fjellområde i nærheten av Madrid, og nå bekreftes det at den avdøde kvinnen er Ochoa. Det skriver blant andre nyhetsbyrået AP samt flere spanske medier og nyhetsbyrået EFE.

Politiet har uttalt at en søkerhund kom over den døde kvinnen, og at venner av familien skal ha bekreftet identiteten hennes. De forsøker nå å finne ut hva dødsårsaken er.

Det var dattera som først meldte Ochoa savnet forrige lørdag. Hun skal sist ha blitt observert på et overvåkingskamera tilknyttet et kjøpesenter.

Ochoa skal ha reist uten mobil og bankkortene hennes skal heller ikke ha vært i bruk siden forrige fredag, skriver spanske El Pais. Hun skal ha fortalt familien at hun skulle vandre i skogen.

Mer enn 200 politifolk til fots og på hesteryggen, brannmannskaper, skogvoktere og hundrevis av frivillige deltok i letingen etter Ochoa. Hun ble funnet rundt to og en halv time til fots fra sin egen bil.

Ochoas største bragd skjedde i OL i Albertville i 1992 - da hun tok Spanias første OL-medalje på damesiden i et vinter-OL noensinne. Hun ble kalt «Snøhvit» av sine søsken, og flere av dem gjorde det også godt i alpint. Broren Francisco vant blant annet OL-gull i Sapporo i 1972.

Flere spanske idrettsutøvere har kommet med kondolanser i kjølvannet av nyheten, melder Olympic Channel.

SØK: Letemannskaper søker etter savnede Blanca Ochoa. Foto: NTB Scanpix
SØK: Letemannskaper søker etter savnede Blanca Ochoa. Foto: NTB Scanpix Vis mer
SAVNET: Blanca Ochoa er meldt savnet. Foto: NTB Scanpix
SAVNET: Blanca Ochoa er meldt savnet. Foto: NTB Scanpix Vis mer