Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-helt legger opp umiddelbart

Conor Dwyer ble utestengt i 20 måneder for bruk av dopingmidler. Nå gir han seg med svømming.

LEGGER OPP: Conor Dwyer poserer med bronsemedaljen han vant under Rio-OL i 2016. Foto: REUTERS/David Gray/NTB Scanpix
LEGGER OPP: Conor Dwyer poserer med bronsemedaljen han vant under Rio-OL i 2016. Foto: REUTERS/David Gray/NTB Scanpix Vis mer

Den amerikanske svømmeren Conor Dwyer (30) gir seg med svømming etter at han i går ble utestengt i 20 måneder for bruk av doping.

Utestengelsen varer til 20. august 2020, noe som betyr at han ville gått glipp av OL i Tokyo neste år.

30-åringen testet positivt på tre urintester som ble tatt utenfor konkurranse november og desember i fjor. Ifølge U.S. Anti-Doping Agency (Usada) skal Dwyer ha inntatt testosteron.

Kirurgisk inngrep

Dwyer skal ha gjennomført et kirurgisk inngrep med såkalte «BioTE pellets» oktober i fjor. Han forteller at han ikke gjorde det på grunn av bedre ytelse, men på grunn av hans «mentale helse og velvære». Han skal blant annet ha slitt med søvnproblemer, depresjon og angst.

- Legene mine forsikret meg om at den olympiske komiteen i USA hadde gått god for behandlingen, sier Dwyer ifølge engelske BBC.

Usada mener Dwyer ved et enkelt googlesøk kunne finne ut at inngrepet ikke var innenfor regelverket.

Dwyer forteller videre at han gir seg med svømming med umiddelbar virkning for å satse på noe annet.

ØDEGAARD: Martin Ødegaard briljerte med spanskkunnskaper under dagens pressekonferanse på Ullevaal. Video: NTB Scanpix Vis mer

To OL-gull

Dwyer var en del av det amerikanske laget som tok OL-gull i 2012 og 2016 på 4x200 meter. Han tok også individuell bronse under Rio-OL på 200 meter fristil.

30-åringen håpet å få slippe med en utestengelse på 16 måneder, for å få muligheten til å konkurrere under OL neste år.

Usada sier at de alltid står klare til å hjelpe utøvere for å forsikre seg om at de konkurrerer på rene vilkår.

- Det er frustrerende at Mr Dwyer ikke brukte fordelen av denne støtten og forhåpentligvis vil denne saken overbevise andre om å gjøre det for å beskytte rettferdig og sunn konkurranse for alle utøvere, sier Usadas administrerende direktør Travis Tygart.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling