Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-helt Stein Eriksen er død

I en alder av 88 år.

DØD: Stein Eriksen døde søndag, 88 år gammel.
Foto: Ørjan Ellingvåg
DØD: Stein Eriksen døde søndag, 88 år gammel. Foto: Ørjan Ellingvåg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere alpinisten Stein Eriksen gikk bort i går, i en alder av 88 år. Det melder Salt Lake Tribune.

Eriksen har i mange år vært bosatt i Park City i USA, der han har vært skisjef i Deer Valley i 35 år. Det var også der han døde søndag, med familien rundt seg.

Eriksen var i sin tid kjent som en elegant i alpinbakken, og revolusjonerte stilen. Han vant OL-gull i storslalåm på hjemmebane i 1952. I VM i svenske Åre to år senere hentet han hjem ikke mindre enn tre gull.


- Stein har vært en viktig del av Deer Valley-familien siden starten, og hans nærvær her vil bli stort savnet. Hans påvirkning i skiindustrien og her oppe vil var utrolig og han vil alltid være en del av Deer Valley. Han var en sann inspirasjon og vi er stolte over å ha hatt ham her som en del av familien, sier Bob Wheaton, daglig leder ved Deer Valley, i en uttalelse.

Eriksen har fått en dag oppkalt etter seg i USA, nemlig 11. desember. Kjent som «Stein Eriksen Day».

Eriksen etterlater kona Francoise, fire barn og fem barnebarn.

GULLVINNER: Stein Eriksen fotografert under OL i Oslo i 1952. Foto: Dagbladet
GULLVINNER: Stein Eriksen fotografert under OL i Oslo i 1952. Foto: Dagbladet Vis mer

- Han er noen generasjoner eldre enn meg, men alle har fått med seg ham. Han var en pioner på sitt felt, som ble verdenskjent og fremmet skiidretten. Han var genuint interessert i skiidrett og alt som var. Senest VM i Vale, fikk vi oppleve at navnet er synonymt med skiidrett i USA. En pioner innen sitt felt, sier alpinsjef Claus Ryste til Dagbladet.

Også Aksel Lund Svindal hyller Eriksen.

- En flott fyr og en legendarisk alpinist, skriver 33-åringen på Twitter.

 OL 1952:  Stein Eriksen i aksjon på Norefjell i gulløvelsen storslalåm. Han tok OL-sølv i slalåm. Foto: Johan Brun, Dagbladet.
OL 1952: Stein Eriksen i aksjon på Norefjell i gulløvelsen storslalåm. Han tok OL-sølv i slalåm. Foto: Johan Brun, Dagbladet. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!